Реклама / Ads
31| 5201 |15.03.2009 НОВИНИ

Царската партия тръгва сама на изборна битка

.
Жълтите били готови за диалог с европейски ориентирани формации, но това щяло да стане след вота. Решението били взето отдавна, медии хвърляли бомбастични лъжи, че царят се оттегля.
 

НДСВ тръгва само на избори. Това съобщиха от царската партия в специално прессъобщение до медиите, разпространено днес.
„Последните медийни публикации за пореден път доказват, че като че ли няма друга политическа сила, освен НДСВ, която да е обект на непрекъснати режисирани или пък самодейни „сценарии” и „варианти”, тиражирани в публичното пространство. В полето на виртуалната политика, на слухологията и откровената лъжа се лансират всякакви „хипотези” и твърдения, базирани на всевъзможни, но по правило анонимни „източници” – от лъжовно-бомбастичното „Царят се оттегля”, до банално невярното „НДСВ води преговори за коалиция”. Всички те имат един общ недостатък – нямат нищо общо нито с истината, нито с фактите, нито пък с реалните намерения и виждания на лидера на НДСВ или на ръководството на партията”, се казва в персъобщението. Жълтите имали отдавна политическо решение за самостоятелно участие, но били и отворени за диалог с всички прагматични и европейски ориентирани политически сили, но след изборите.
”По отношение на изборите за евродепутати имаме разбирането, че заедно с нашите партньори от ДПС, като част от европейското либерално семейство, трябва да увеличим българското либерално присъствие в Европейския парламент. Вярваме, че това е наша обща цел. За да я постигнем е нужно да разширим „ветрилото” на либералните кандидатури и алтернативи, които ще предложим на обществото. Затова НДСВ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори за Европейски парламент със своя листа от авторитетни личности”, уточняват жълтите.
В политическата декларация НДСВ отново заявява волята си за участие в следващото управление.
Политически наблюдатели коментират, че декларацията е отговор на зачестилите медийни интриги, че царистите се коалират с ДПС или БСП. Социологическо проучване за електоралните нагласи от тази седмица на МБМД, сочи, че едва 1,1% ще подкрепят дивижението на Симеон Сакскобурготски. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5172 |12.03.2009 Партията на Яне Янев надскочи ДСБ . 12| 5029 |07.03.2009 Месеци преди изборите БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали . 23| 7048 |25.02.2009 Офицерска партия прави заявка за изборите . 23| 6704 |24.02.2009 Дело срещу Люси Стойков тръгва към съда?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads