Реклама / Ads
3| 5170 |05.08.2009 НОВИНИ

Цонко Цонев - кмет на София?

.
Съвпадението на буквите в имената било важно за Б. Борисов.
 

Говори се, че Бойко Борисов много харесвал хората с еднакви букви в имената си - самият той бил пример за това, а към тях се прибавяли още Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Трайчо Трайков, Светослав Спасов и т.н. В този смисъл имало голяма вероятност кметът на Каварна Цонко Цонев да се кандидатира за кмет на София, шеговито предположи по БТВ ексминистърът на образованието Даниел Вълчев. Самият Цонев не опроверга категорично този факт, но каза, че в непосредствените му творчески планове сега влиза концерт на група "ЛЮБЕ" в Каварна.

По темата Европеец ли е българинът дискутираха събеседниците в студиото, разисквайки културни факти като кино, книги и музика.

Европейско кино е това, в което има някакъв смисъл, обясни разликите между Холивуд и Европа режисьорът Андрей Слабаков. У нас започнаха да се правят филми и станат ли по 20 годишно, ще има и добри заглавия, прогнозира той. Има българска школа в киното, но това, което я разграничава от всички останали, е, че е индивидуална.

Пасивен протест и желание за събиране в общност, за да се преживее нещо заедно, обясни Цонко Цонев отношението към рок музиката днес. Като израз на вътрешна свобода, дефинира Слабаков рок музиката, защото в съвремеността имало повече външна свобода. Заменихме идеологическата цензура с икономическа, хората станаха много зависими от работата си, добави той.

Формулировката "любима книга" не означава нищо, тя е измислена от някой кретен, който е прочел две книги и едната му е любима, дефинира Слабаков по повод кампанията "Голямото четене" и факта, че "Под игото" е начело на класацията. Това е първият роман, който е съвсем поносим и в него има много прилични неща, оповести режисьорът.

По повод темата интернет събеседниците се обединиха около извода, че е важно, когато се ползва интернет, как става това, защото и то е въпрос на избор. Трябва да си възпитан да го използваш и от това зависи дали ще станеш гражданин на света или ще си останеш на село, обобщи Цонко Цонев. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4724 |10.07.2009 Цонев и Етем на разпит за купуване на гласове? . 4| 5112 |13.03.2009 Николай Цонев участва в среща на министрите на отбраната от ЕС . 31| 5568 |13.02.2009 Багдад се избави от уличните псета. А София? . 16| 6214 |29.01.2009 Обама покани Цонев на молитвена закуска във Вашингтон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads