Реклама / Ads
24| 5545 |20.06.2014 НОВИНИ

Цв.Цветанов: Институциите да се обединят и действат адекватно

.
Трагедията, сполетяла страната след пороите показва за пореден път, че държавата е абдикирала от всичките си ангажименти. При събитията от с. Бисер ние бяхме на място след два часа и започнахме да помагаме. Кметът на Варна Иван Портних е бил на място и е помагал, докато не излезе в социалните мрежи, че държавата липсва и няма никаква комуникация. Това каза пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
 

До третият час не е имало никой. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в сутрешния ден на БТВ. Бившият вътрешен министър изказа съболезнования на близките на загиналите. Има комплекс от мерки, които не са предприети. Това е едно сериозно бедствие, призна Цветанов. Дори и да имаше по-адекватни мерки, вероятно също щеше да има жертви, но можеше да се помогне по-бързо и адекватно на хората, убеден е Цветанов.

Свидетели на бедствието във Варна разказаха, че приливната вълна е била между 2,5 и 3 м. Тя е влачила коли с хора. Образувала се е фуния в една от улиците, в която са се разбили колите. Хората са помагали цяла нощ. Те коментираха, че подобно бедствие не е виждано досега. "Едва днес започваме да осъзнаваме какво се е случило. Радваме се, че сме живи".

Според варненци най-пострадали са незаконни ромски постройки, в които е имало хора. Те коментираха, че още 10 човека са в неизвестност. Никой не може да предвиди кога ще има бедствие. Това което имам като призив към кризисния щаб - нека да информират обществото какво се предприема от държавата и да се започне с по-бързото изплащане на обезщетения на хората, за да могат да отстранят щетите си. Съвместната работа е полезна и хората се нуждаят от това. Държавата в момента е в окаяно състояние, но в такава бедствена ситуация трябва да сме съпричастни и да помогнем на тези хора, каза още Цветан Цветанов.

Кметът е длъжен да алармира за това което става. Само министър Папазов е бил на мястото на трагедията за 15-20 мин. и си е отишъл. Цветанов коментира, отново, че институциите трябва да се обединят и да действат по-адекватно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5215 |17.06.2014 Ген. Атанасов:Прокуратурата е безконтролна,има дисбаланс на институциите . 54| 5279 |16.04.2014 Орешарски зове за доверие в институциите . 14| 5448 |01.04.2014 Гуцанов: Борисов пак показа незачитане на институциите заради Петното . 5| 5052 |14.03.2014 Главчев: Институциите са торпилирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads