Реклама / Ads
83| 6554 |08.12.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Няма да съм шеф на предизборния щаб

.
Цветан Цветанов
Преди ГЕРБ България нямаше кредит на доверие у САЩ. Взаимните посещения преди 4 години не били на достатъчно високо ниво; сега доверието било възстановено. Таки в момента е освободен и вече не е в Дубай, информира министърът и призна, че мнозина му били набрали.
 

Бях 2 седмици в САЩ, посещението беше планирано отдавна, имах много срещи с различните агенции, в Конгреса и в Сената и те бяха ползотворни, обяви по НТВ вицепремвиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Коментиран бил терористичния акт в Сарафово, но натиск нямало да се обяви определена групировка за извършител. Публично не се знаело още много, но на партньорите било известно доста. Нямало доказателства към момента, че терористите са имали помагачи от България. Имало експертизи и резултати, даващи насоки. Още на първите 20 минути след атентата станало ясно, че терористът е бил с фалшива шофьорска книжка на името на Филип.

Не е възможно човек сам да направи такъв атентат, отсече Цветанов.

Имаше много спекулации по повод посещението ми в САЩ, както и на премиерското, обясни Цветанов и разказа, че в началото България не е имала кредит на доверие заради отнетата виза на ексминистъра Румен Петков и заради други българи, подсъдими у нас. Посещенията преди 4 години не са били на достатъчно високо ниво, същото се отнася и за посещенията у нас.

САЩ пазят националната си сигурност, имат правила, с които не се правят компромиси; когато отказът за даване на визи е над 10%, няма как тези правила да се пренебрегнат, обясни Цветанов факта, че визовият проблем на България още не е решен.

Министърът изброи успешните взаимни операции с американците и задържането на огромни количества наркотици. Искам да върна и доверие не само у САЩ, но и у европейските ни партньори. Случаят с Брендо също бил пример за успешна обща дейност.  Години преди това пак около същото лице имало изтичане на информация на високо ниво, припомни Цветанов. 40 тона кокаин годишно прекарвал Брендо за Европа, той бил разследван в много държави.

Братя Галеви са под въпрос, защото бяха на свободен режим след първата и втората инстанция, обясни Цветанов.

Прокурор по делото Килърите е бил в САЩ; това е Ася Петрова; част от темите, дискутирани там, били свързани с организираната престъпност, с групите за поръчкови убийства и рекет. Това не било демонстрация, а оценка за добре свършена работа. В Шуменската прокуратура бил направен сериозен тандем, документирана била престъпната дейност на група, занимавала се с поръчкови убийства.

Таки в момента е освободен и вече не е в Дубай, информира още Цветанов.

За бонусите в съдебната система той каза, че когато държавата е в трудно положение, всички трябва да са солидарни. Но имало и много стойностни съдии и прокурори, гледащи си добре работата, защо те да не получат бонуси, попита Цветанов.

Много са тези, които са ми набрали, Килърите да не смятате, че хранят голяма любов към мен, или Брендо, Боксьора, вкл. защо не и Алексей Петров, каза още Цветанов.

Няма да бъда председател на предизборния щаб на ГЕРБ, за да няма спекулации, каза още Цветанов. Много труд хвърлихме, ГЕРБ е единствената партия, създадена в опозиция, напомни той. И призова българите да направят равносметка на свършеното. Коалиция обаче можела да се прави само със сестрински партии като СДС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5361 |08.12.2012 Ламбо няма да го видите срутен . 16| 5583 |06.12.2012 РЗС: Няма да допуснем изборни манипулации . 33| 5358 |05.12.2012 Дянков: Аз не съм популист и никога няма да бъда! . 7| 5256 |04.12.2012 Младенов потвърди: САЩ няма критики към нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads