Реклама / Ads
74| 6357 |15.04.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: За откраднати 16 милиона - условна присъда

.
Цв. Цветанов
Американският посланик е бил прав; тежестта на наказанието трябва да отговаря на извършеното деяние; трябва да се внимава на кого се дава трибуна по телевизията. Има агенция, на която вярваме, но тя не е на Юрий Асланов. Питам се дали трябваше да идвам в сутрешния блок днес, каза той заради реанимацията на теми, които били затворени.
 

Към настоящият момент в ГЕРБ не мисли за увеличаване правомощията на президента, каза по БТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Кандидатът на ГЕРБ за президент ще спечели изборите. Важно да се проследи дейността на социологическата агенция, според която разликата между ГЕРБ и БСП се стопява, добави той. Тази агенция не даваше преди години шанс на Бойко Борисов на изборите за кмет на София. А на балотаж отидоха Борисов и Татяна Дончева. Има агенция, на която вярваме, но тя не е на Юрий Асланов, каза Цветанов.

Личният рейтинг не е важен за политика, а за одобрението на хората, каза той.

С вчерашното решение на съда за условната присъда на Ковачки виждаме, че американският посланик е бил прав; това е правосъдието от последните 20 години. Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата иска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получава 3 г. условна присъда. Тежестта на наказанието трябва да отговаря на извършеното деяние, а такива решения не създават възможност за излизане от тупика, коментира Цветанов. Ако ЛИДЕР бяха влезли в НС, сега щеше да се говори, че има политическа репресия. Същото е и с Трактора, добави той.

Няма нищо лошо в това да чуеш гласа на ПГ
, те са наши работодатели, каза Цветанов по повод оценките за кабинета.

Хубаво е да давате трибуна на всички по вашата телевизия, но е добре да се види и биографията на хората, каза той по повод думите на Наглите, че били подлагани на натиск за сделка. Срещу Релето има десетки материали за кражби, противозаконно отнемане на автомобили и пр. Когато на такива хора се дават трибуна на такива хора, нека се знае какво са направили. Това са подсъдими лица. Лебешковски също са с богата регистрация на заявителски материали. Не е вярно това, което казват, отсече Цветанов.

В момента има сериозни проблеми с темите Италия, Тунис. 30 000 са влезли в Италия, в ЕС има допълнителни аргументи за налагане на промени, обясни Цветанов нежеланието на някои страни да влезем в Шенген. Политическа подкрепа имаме, добави той и каза, че трябвало да поработим още, за да я получим напълно. Страната ни покрива технически изискванията; има и желание на някои страни да се постигне по-добре действие срещу организираната престъпност и правораздаване.

Има сериозно завишаване на конвенционалната престъпност във всяка страна от ЕС. В Унгария в последно време, напр. назначили нови 1200 полицаи, съобщи Цветанов и каза, че винаги в МВР се ръководили от превенцията. Тази престъпност била функция от икономическото състояние. Усилията трябва да се концентрират там, препоръча Цветанов.

В тежката икономическа криза трябва отговорно решение за избори 2 в 1, каза Цветанов. Въпреки различията с президента в национално отговорната политика, се надяваме той да вземе отговорно решение, коментира вицепремиерът. И обеща да не се допуска купуване на гласове; започвало да се работи преди изборите. Тази организация също се е правила преди тях; този модел опорочава изборите. Работи се, за да неутрализираме партийните лихвари, каза той.

Питам се дали трябваше да идвам в сутрешния блок днес, отговори Цветанов на въпрос за отношенията му с Танов. Работим добре с митницата, този въпрос е затворен, обясни той. Няма нещо, за което днес трябва пак се говорим, след като от два месеца темата е изчистена, заключи той. Двамата водещи упорито настояваха да се чуе, че между Танов и Цветанов нямало проблем.

Продължаваме по начина, по който подреждаме политиките и досега, завърши министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5181 |01.04.2011 Цветанов: Стоилов, кажи за връзките си с Октопода! . 3| 6073 |31.03.2011 2 милиона за спецмагистратите гласува ВСС . 27| 5064 |28.03.2011 Цветанов: Темата с досиетата не е приключена . 14| 5796 |28.03.2011 Цв. Цветанов: Информацията, че Стефан е наркоман, го отключи да говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads