Реклама / Ads
3| 12591 |14.06.2018 НОВИНИ

Цветан Василев: КТБ е част от хранителната среда на шайката, която управлява България

.
Цветан Василев
Трудно е да се каже, че може да има едър бизнес в България, без да се играе с тези, които са на власт. Абсурдно е! Може да се каже, че са ме надиграли, използвайки цялата сила на държавата. Използването на държавните институции за уреждане на частни отношения е недопустимо в ЕС.
 

Това каза в онлайн интервю банкера Цветан Василев.  Въпросите към него продължават и в момента. Можете да ги видите ТУК.

 

Прокуратурата хем обявява, че в КТБ имало дупка от  4, 5 млрд. лв, хем  в обвинителния акт са записали, че тя е  2, 2 млрд. лв.  Тази дупка е в главата на такива като шефа на спецпрокуратурата Иван  Гешев. Много пъти съм обяснявал, че тази дупка е пасив. Срещу него е стоял актив, чиято стойност е била по-висока от този пасив. Ние можехме да получим 100 млн. лева печалба. Сега всичко се продава за 20 млн. Банката не е  раздавала милиони, както се твърди.  За съжаление всички одитиращи компании са били инструктирани как да извършат одита на КТБ. Подходът им е дълбоко погрешен. Те са оценявали на базата на формални принципи. Те не са оценявали реалните активи, обясни Василев.

 

По думите му прокуратурата и институциите не са се саморазправяли само с него, но и и с всички хора, които мислят различно.

 

Погледнете какво се случва  с журналиста Огнян Стефанов.  Има 5 обвинения за всички смъртни грехове. Пише това, което мисли, а не това което аз мисля. Вижте как се постъпи спрямо Соня Колтуклиева. Какво ли  не правиха с Люба Кулезич. Милослав Иванов  е също гонен. Тези хора не търпят инакомислещи. Те са впрегнали цялата държавна машина. Клеветите във Фейсук са резултат от IT  отдела в службата. Делян Пеевски  лично ми е казвал, че Явор Колев е негов служител. Да,  казвал ми е, че му плаща. Утре сигурно ще го отрече. И ще последва нова помия срещу мен.

 

Организатор на атаката срещу КТБ  е главният бенифиеицент Пеевски. Той придоби Техномаркет, София прес. Огромна част от разходите за правни услуги минават през братя  Мондешки. Срещу главния свидетел на прокуратурата Бисер  Лазов има пуснати маса сигнали, които няма да бъдат завадени. Рано ли късно Бисер Лазов ще седне на подсъдимата скамейка. Хванах го в кражба преди затварянето на банката. Изтегли 3, 6 млн. лева без наше съгласие.

 

Активите на банката  отидоха в чужди ръце, не в моите. От тях нищо не е влязло в банката. Не сме изкупували предприятия, за да бъдем собственици, както се твърди. Купували сме защото сме виждали потенциала. Искахме да ги купим, да ги спасим и да ги продадем на по-скъпа цена. Сега щяха да са фалирали много предприятия, не че впоследствие не ги фалираха. Искахме да съхраним предприятие с реален шанс да се развиват.

 

ЕК не се оказа блюстител на законите. Заведохме иск срещу БНБ.  Българското правителство е ангажирало всички сили, за да се спрат разследванията срещу България. Тежки думи , но реални. ЕК показа на Европа, че не е органът, на който може да се разчита за налагана на законност и демокрация. 

 

 ЕНП спокойно подкрепя диктатори от типа Орбан и Борисов. Бяхме разочаровани от абсолютното бездушие на европейските институции.  По тази причина се обърнахме към Държавния департамент на САЩ. Завели сме дело срещу България. Ако спечелим, няма да взема парите. Ще основем фонд, с който да подпомогнем хората, пострадали от умишления фалит на банката.

 

Защо Общинска банка е  на Георги Самуилов?!  Той е лице на друго лице, дали е на Пеевски, дали е на Борисов?  Или е  на Пеевски и Борисов? Той  не е самостоятелен играч.  Самуилов няма ресурс да купи такава банка.  Ние сме го кредитирали. И знам какво представлява „Инса ойл”. Да забелязвате , че за Общинска банка не се яви нито един сериозен стратегически инвеститор?! Да забелязвате ,че за банка „Виктория” също не се яви сериозен инвеститор? Това е плашещо за България.

 

 Участниците  в заговора срещу КТБ проличаха особено след фалита й.  Те участваха в разграбването на банката. Основен организатор в разграбването е кръга около Пеевски. Това стана с  активното съдействие на прокуратура, начело с  главния прокурор и службите. Доколко Борисов има участие-не знам.  Но е имал информация.  Смятам, че пряко и косвено е участвал  в облагодетелстването. Нямам съмнение за това нещо. Амбициите на двата кръга- от политически и икономически интерес, са големи. Банката е част от хранителната среда на шайката, която сега управлява България. Еврофондовете са ограничени. Активите на КТБ са добре дошли. Над 100 млн. лева са изтекли в нечии джобове през формално заплатени правни услуги. В това отношение са ангажирани  различни цветове на политическата дъга. Бих казал, че освен активите, към които са се стремили , другата цел е била моето унищожаване.

 

КТБ фалира в резултат на атаката, организирана от шайката и Цацаров.  Предизвикана бе  паника сред вложителите. Имаше организирано теглене на парите. Заради тази нарушена ликвидност, управителите на КТБ поискаха на 20 юни специален надзор, за да се предпази банката от банкрут. Банката е фалиране заради капиталовия недостиг. Съдът е под огромен натиск от същите тези хора да ни осъди. Има изключителна агресия по отношение на мен и останалите подсъдими. Тук не можаха да се примирят с мисълта, че ние не се предадохме. Не можаха да се примирят, че този случай е изнесен в ЕК, в Съвета на Европа  и Държавния департамент на САЩ.

 

Медийната среда  е контролирана от хората, които считам за основни организатори на атаката и  разграбването на КТБ. Те контролират огромната част от медиите. Националните медии под една и друга форма, също са под техен контрол.

 

Човек съм, който през целия си живот съм създавал и утвърждавал. Не съм „Калинка”, не съм ползвал куфари с червени пари.  Роден съм в  семейство на работници. Завършил съм МИО през 85-та година. Пет години съм следвал в Полша. Там съм следвал и иконометрия. След това съм бил научен сътрудник по външна търговия в научно изследователски институт. Бил съм в ЦКБ. Това е описано с подигравателен тон от прокуратурата. Но аз зная  как сме запазили ЦКБ.

 

По време на инфлацията имам нещастие или щастието да бъда част от управителното тяло на ЦКБ. Тогава огромната част от банките фалираха. Ние имахме възможност да спасим банката, която съществува и до днес.

 

За жалост не всеки образован човек  в България може да успее. Не съм човекът с най-серозно образование. Бях решителен и смел. Напуснах работата си в научен институт и влязох в частния бизнес. Всичко е шанс и късмет. Дипломата на Пеевски  му е написана на ръка в ЮЗУ. Знам, че съм се налагал в чужда среда. В Полша бях обявен за студент на годината. Беше ми предложено второ образование-иконометрия.

 

Смятам, че банката, също беше конкурентна с много по-големи банки  у нас. Тя беше призната и приета навън. Имахме чудесни отношения с банките в Лондон. Това показва, че сме били на прав път. И сме работили по приети стандарлти, а не по път, който се опитва да иронизира прокуратурата и Гешев. Неговото ниво не е особено високо.

 

Очаквайте продължение!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 18606 |14.06.2018 Банкерът Цветан Василев отговаря на ваши въпроси, видео . 1| 5756 |08.06.2018 Цветанов и Стойнев един друг сe хулят за провала на МВР . 4| 7482 |07.06.2018 Илиян Василев: Коалицията ПП ”Белене” навлезе в ново тресавище . 7| 8374 |31.05.2018 Илиян Василев: Русия нито иска, нито може да ни предложи нещо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads