Реклама / Ads
30| 6049 |11.03.2014 НОВИНИ

Цветан Василев внесе сигнал срещу "Протестна мрежа"

.
Председателят на Надзорния съвет на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) Цветан Василев е внесъл сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщиха от банката.
 

Жалбата на банкера е заради сигнала на "Протестна мрежа" до държавното обвинение за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него, според сигнала, собственик на КТБ Цветан Василев и партийния функционер Николай Бареков.

Сигналът, подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи, е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите.

След внасянето му главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълни данъчни ревизии на Василев, Бареков и Пеевски.

"Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на "Протестна мрежа", които ясно съзнавайки невинността на Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група", се казва в съобщението от КТБ.

"Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари", пише още в сигнала.

Деянието на членовете на "Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс.

С внасянето на сигнала председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на "Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения.

Миналия месец банката на Цветан Василев изпрати оплакване до Европейската комисия и Европейския парламент заради коментара в рубриката "Наблюдател" във в. "Сега" на Светослав Терзиев, озаглавен "Брюксел за България: не е цирк, а менажерия" от 5 февруари.

Банката е недоволна, че статията свързва критиката в първия антикорупционен доклад на ЕК срещу концентрацията на медиите в България с имената на банкера Цветан Василев и медийните магнати Делян Пеевски и Ирена Кръстева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6585 |10.03.2014 Ц. Цветанов: Нямам и не съм имал частен бизнес . 77| 7901 |09.03.2014 Цветанов удостоен със Сребърен кръст на испански орден . 40| 5652 |07.03.2014 Цонев: Сметната палата е консултирала Цветанов . 49| 7348 |06.03.2014 Съдът прекратил делото на Цветанов и СДОТО заради груби нарушения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads