Реклама / Ads
33| 5993 |31.05.2014 НОВИНИ

Цветанов: Днес правоохранителната система е в услуга на мафията

.
Цветан Цветанов
Това не е финален акт на съда, а първа инстанция, каза по НТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който получи ефективна присъда от 4 години затвор за 6 отказа да бъде подслушан полицай за кражба на катерушки от детска площадка. Но това е политически процес, изразиха го и адвокатите ми, вкл. от Ханс-Петер Ул, авторитетен германски политик.
 

С формирането на 42 -то НС първата закана за саморазправа с мен беше отправена от парламентарната трибуна от Делян Пеевски. Не мога да дам отговор на въпроса защо ме мрази толкова, отговори Цветанов на водещата Л. Кулезич.

Цветанов напомни кои са хората отстранени след миналогодишните избори от системите на МВР и на прокуратурата. Те влязоха в хипотезата да унищожат абсолютно всичко. Деинтегритетът на системата е факт, констатира Цветанов.

Днес правоохранителната система е в услуга на организанираната престъпност. 44% от българските роми гласуваха за ДПС, а 21 % - за БСП, напомни той. След избори силата на една партия идва от общественото й влияние, а когато то идва с купена демокрация - това е проблем, смята той. Демокрацията в България вече окончателно можеш да си я купиш и да направиш репресия срещу всеки един от нас.

С този човек не съм имал приятелски отношения, виждал съм го 3 пъти на служебни мероприятия, обясни Цветанов по повод делото. Той знаел предварително за тази присъда от германския си адвокат и за натиск върху съдията Тони Гетов. На самия Цветанов лично прокурорът му казал още преди година, че ще се случи точно така. Тук може би Делян Пеевски може би няма отношение, добави Цветанов. той благодари на всички български граждани, които му се обадили, за да го подкрепят. България се представя в една друга светлина в европейски план, констатира Цветанов.

Ще приложим всички парламентарни способи за предизвикване на пресрочни избори, няма да осигуряваме кворум, обясни Цветанов. Разликата между ГЕРБ и БСП е тотално увеличена, БСП трябваше да имат доблест и достойнство, за да се подадат оставка.

С РБ можем да се договорим. Структурите на ГЕРБ няма да приемат договорка с ДПС, особено тези от смесените региони. В кафето с Местан няма нищо нелогично - задължение на всички лидери в България, независимо че са диаметрално противоположни, трябва да се обединяват по националните приоритети, обясни Цветанов.

Някой говори ли сега за Христо Бисеров, попита Цветанов. И напомни, че точно Бисеров го питал боли ли, когато му вадят зъбките. А на него ДПС му извадиха цялото чене, добави той.

Сега ГЕРБ има с 60 000 гласа повече, а БСП губи гласове, каза Цветанов и отсече: Пламен Орешарски трябва да си подаде оставката, ако има доблест и отговорност пред българските граждани и да се отива на предсрочни избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5559 |30.05.2014 Германският адвокат на Цветанов: Имало е натиск върху съдията . 2| 5283 |30.05.2014 Четвърти вот на недоверие днес . 13| 4985 |29.05.2014 Цв. Цветанов: Невинен съм, придържал съм се към българското законодателство . 39| 4990 |27.05.2014 Цветанов: Реформаторският блок са единственият ни ясен партньор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads