Реклама / Ads
43| 5333 |10.11.2013 НОВИНИ

Цветанов: ДПС трябва да даде отчет за това, което се случва

.
Случаят с Христо Бисеров е тежък удар върху политическата система на страната и на българския парламент. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Дулово, където присъства на тържественото освещаване на църквата „Св. Георги Победоносец".
 

„Днес е знакова дата за България, защото точно преди 24 години преборихме комунизма с демонстрациите, които бяха и всичко, което се случи в началото на този преход. След 24 години точно преди една седмица видяхте каква беше позицията на една от емблематичните фигури в този преход, а това е Христо Бисеров", посочи Цветанов.

„Той беше много сериозен фактор в СДС в първите години на прехода и в последните два-три мандата от парламента Христо Бисеров беше изключително важен фактор в българската политика и в една от партиите, които ни управляват - ДПС. Оценката ми за Христо Бисеров е доста неприятна, с много тежък отзвук за страната ни в негативен план. Това е много тежък политически удар върху политическата система на страната и на българския парламент, защото Христо Бисеров винаги е бил фактор в българския парламент, той е оглавявал изключително важни комисии като Комисията за национална сигурност, като подкомисията за контрол на СРС-та, правната комисия, която оглавяваше, и като позиция на заместник-председател на българския парламент", обясни той.

По думите му в тази връзка решението на ПП ГЕРБ ще бъде, че няма да участва в регистрирането във вторник в парламента. „Не трябва да толерираме и подкрепяме едно задкулисие, което наблюдаваме в парламента. Ще се види истинската подкрепа на „Атака" за заместник-председател на ДПС. Важно е ДПС да дадат политически отговор как и защо беше освободен Христо Бисеров, и да дадат отчет за това, което се случва", допълни Цветан Цветанов.

„Христо Бисеров беше председател на временната комисия за пребиваването на територията на България на Сретен Йосич. От момента на оглавяването й, през всички тези години всички атаки към нашия лидер Бойко Борисов, бяха функция на констатациите, внушенията и манипулациите, които Христо Бисеров даваше като оценки за нашия лидер", каза Цветанов.

„Остава въпросът - как така прокуратурата беше информирана няколко дни по-късно, след като Христо Бисеров подаде своята оставка. Беше направена пресконференция от страната на Движението за права и свободи за това политическо решение, което взимат и за това лично решение, което взима Христо Бисеров", добави Цветан Цветанов. „

Четири-пет дни по късно, главният прокурор беше информиран за всичко това, което се е случило. Вие видяхте, че отново пак има някакво задкулисие за нещо, което се случва в държавата и затова трябва да бъде даден отчет на българското общество за тази цялата ситуация", добави заместник-председателят на ГЕРБ.

„Днес, 24 години от демократичния преход, който България смяташе, че ще бъде осъществен за не повече от 6 - 7 години, ние се връщаме на теми, които ни връщат отново в 1989-та година", обясни Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6312 |10.11.2013 Нападнатата Вики: Кандидат-бежанците не трябва да се разхождат свободно . 35| 5187 |08.11.2013 Цветанов: Изтичане на информация от ДАНС проваля мащабно разследване . 36| 6634 |07.11.2013 Цветанов: Оставката на Бисеров е за пороци с финансови средства . 13| 5265 |06.11.2013 Цветанов: Защо не коментираме, че НЕК трупа задължения за милиони?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads