Реклама / Ads
23| 5546 |14.12.2015 НОВИНИ

Цветанов: ПГ на ГЕРБ няма никакви зависимости

.
Цветан Цветанов
Към настоящия момент номинация за бъдещ правосъден министър от ГЕРБ няма, но се водят разговори, заяви по НТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Всеки би могъл да бъде разглеждан, вкл. и Меглена Кунева. Първо обаче свой човек да предложат реформаторите за запазване на добрия дух, каза Цветанов.

Добрата новина е, че в парламента има 204 депутати, които подкрепиха конституционните промени, лошата е, че г-н Радан Кънев чисто емоционално реши да излезе в опозиция първоначално в лично качество. Дискусиите през цялото време вървяха между всички политически формации, но трябваше да избираме да има ли конституционни промени въобще или да няма такива, в началото нямаше съгласие за много неща, за които впоследствие се направиха компромиси, каза той и ги посочи:

ВСС вече е разделен на две колегии, които ще избират професионалистите от съсловните организации, има отмяна на тайното гласуване, което беше немислимо в началния етап; 2/3 от депутатите ще избират парламентарната квота. Прокурорската квота е 6 на 5, както е и съдийската.

ГЕРБ се съобразили с условия на ПФ, заяви Цветанов и отрече да е имало съобразяване с ДПС. Но, ако нямало отстъпки, нямало да се постигне всичко изредено.

Той се врече, че като политик никога не би използвал инструментариума на държавата; сега се давала гаранция, че съдиите ще избират своите админиситративни ръководители. неговият случай бил ясен и обвързан с политически ангажименти. Предполагам, че е оказан натиск да бъда осъден, смята той.

ГЕРБ е с протегната ръка към всички парламентарни групи, които подкрепят реформите, каза Цветанов. С какво ние сме зависими от когото и да било, кажете ми един факт, призова той. Аз, когато съм влизал в политиката, съм бил готов за всичко, което може да ми се случи, не в такъв обем, но ми се случи, призна Цветанов. сега обаче всичко било фиксация около това, че правителството било нестабилно, което не отговаряло на истината. ПГ на ГЕРБ гласува единно, защото няма никаква зависимост, врече се той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6725 |13.12.2015 Радан Кънев: ДСБ няма министър . 25| 4814 |13.12.2015 Москов хвали ГЕРБ и критикува РБ . 24| 5087 |12.12.2015 Кънев: По-добре избори, отколкото ГЕРБ, ДПС и АБВ да са на власт . 22| 5317 |12.12.2015 Атанасова: ГЕРБ ще предложи правосъден министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads