Реклама / Ads
17| 5861 |31.07.2013 НОВИНИ

Цветанов: Жертва съм на организираната престъпност

.
Източник: Булфото
„По никакъв начин не се възприемам в тефтерчето. Когато бъдат установени всички тези с Ц.Ц. и бъдат разпитани, може да дойде и моят ред."
 

Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод тефтерчето на бившия директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

„Кой ви каза, че ще бъда разпитван за тефтерчето на Филип Златанов? Това беше интерпретация на колежката, която ми взе интервю. Виждате каква интерпретация става от един микрофон", коментира Цветанов по повод публикации от сутринта.

На въпрос - кой е Б.Б. в тефтерчето и дали Искра Фидосова е И.Ф., Цветанов заяви: „Не мога да ви кажа. Нямам никакво отношение към това тефтерче, нито пък съм имал служебни контакти с Комисията за конфликт на интереси". Цветанов уточни, че е личен избор на Искра Фидосова да подаде оставка.

„Жертва съм на организираната престъпност и на всички тези конюнктурни интереси, които имат определени лица", каза още Цветанов във връзка с внесения от прокуратурата обвинителен акт за отказа на разпореждане за прилагане на СРС.

„Знаем, че всичко това, което се прави срещу мен, съм жертва на организираната престъпност и на всички тези конюнктурни интереси, които имат определени лица", каза още Цветанов. На въпрос как ще доказва това в съда Цветанов отговори: „Какво да доказвам в съда? Аз съм невинен. Те трябва да докажат, че съм виновен, аз съм невинен".

„Второто обвинение е за катерушки и пързалки, че не съм дал разрешение през август 2009 г. А когато един месец по-късно е дошло мотивирано предложение, подобно разрешение съм дал", обясни Цветанов.

Според него колкото по-бързо правителството си подаде оставката, ще се успокои страната, ще се успокоят съответните администрации. Той е на мнение, че ако не се правят ежедневните разходи за полицията във връзка с охраната на протеста, в МВР ще има повече икономии и възможности.

„Виждате ежедневно колко полицейски ресурс има в центъра на София и където има протести. Тези полицейски служители са извадени от вътрешността на страната или от кварталите на София, което дава много силен знак за битовата престъпност. Тя рязко се увеличава", посочи Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 5017 |13.07.2013 Цветанов: Изборите са единственият изход от кризата в страната . 45| 5404 |08.07.2013 Цветанов: Подготвя се нов политически проект, зад който ще застане Бареков . 35| 5097 |27.06.2013 Цветанов: Колкото по-скоро оставка, толкова по-добре . 35| 5417 |25.06.2013 Цветанов: Нямам основание да подам оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads