Реклама / Ads
23| 5470 |07.12.2018 НОВИНИ

Цветанов се натяга в САЩ: Решението за новите изтребители ще e политическо

.
Цветан Цветанов подсказа решението на политико-военната група....
Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил.
 

"Срещата се проведе в Белия дом и продължи с повече от час над първоначално предвиденото време. По време на разговора обсъдихме широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. С Фиона Хил се обединихме около мненето, че евроатлантическата перспектива пред страните от Западните Балкани е от ключово значение за ограничаване на влиянието на трети страни в региона. Пред нея представих и резултатите от приключилото Българско председателство на Съвета на ЕС, чийто основен приоритет бе именно европейското бъдеще на страните от Западните Балкани", написа Цветан Цветанов във Фейсбук.

 

"Със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност Фиона Хил коментирахме и предстоящите през месец май догодина европейски избори. Посочих, че важно условие за бъдещето на трансатлантическите отношения е затвърждаването на статута на системните партии в Европарламента и недопускането на популистките партии да имат предимство при определяне на политическия дневен ред в Европа през следващите 5 години.

 

По време на разговора ни бе подчертана голямата важност за сигурността на България и на диверсификацията на енергийните доставки за страната. В тази връзка отбелязах значимостта на осъществяването на газовия хъб "Балкан", но също така и интерконекторната връзка за втечнен газ с Гърция.

 

Информирах колегата от САЩ, че в момента България е в заключителния етап за избор на нови изтребители за авиацията, като решението ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства.

Двамата с Фиона Хил изразихме безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединихме около необходимостта от деескалация на конфликта.

 

В края на срещата двамата се договорихме взаимният обмен на мнения да продължи и в бъдеще. Бе посочено, че прекрасна възможност за подобен обмен на мнения би била бъдеща среща между министър-председателя на България Бойко Борисов и президента на Съединените щати Доналд Тръмп в началото на 2019 г", завършва Цветанов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8676 |03.12.2018 Цветанов си намери повод да отиде при щерка си в САЩ за сметка на народа . 4| 4385 |29.11.2018 Цветанов бяга от въпроси на Фрог за апартамента на Горанов . 8| 4204 |28.11.2018 Цветанов не го е страх от служебен кабинет на Радев . 15| 5487 |24.11.2018 Цветанов захапа президента и наплю БСП пред актива в Поморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads