Реклама / Ads
15| 3248 |03.06.2021 НОВИНИ

Цветанов не вярва в подслушването на политици. Заговори за „частни структури, които подслушват определени лица“

.
Цветан Цветанов Източник: стопкадър, bTV
Не смятам, че е имало подслушване на опозиционни политици. Няма човек, който ще си сложи главата в торбата за едно такова престъпление. Ако беше вярно, щяха да излязат някакви доказателства. Не смятам, че е направено такова подслушване, защото винаги остава следа. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.
 

„Трябва обаче да си зададем въпроса има ли частни структури, които подслушват определени лица. Подозирам, че да“, смята той.

 

„Беше наложително да има промени в силовите структури“, коментира Цветанов по повод рокадите, извършени от служебния кабинет.

 

„Смятам, че рокадите са правилни. В момента отговорността за прозрачността на изборите е изцяло на служебното правителство. Очаквам, че този път правилата ще бъдат еднакви за всички. Надявам се, че благодарение на машините, няма да има недействителни бюлетини“, посочи лидерът на „Републиканци за България“.

 

Според него информацията, която излезе вчера от Държавния департамент на САЩ, не бива да се пренебрегва.

 

„Трябва правораздавателната и правоохранителната система да заработи веднага. Смятам, че може да се случи оперативната работа, иначе ще се увеличава дефицита на доверие в институциите“, каза Цветанов.

 

„По времето, когато бях вицепремиер и вътрешен министър, нямаше отношения с Пеевски, които да влияят пряко върху управленски решения с подобен корупционен елемент. След освобождаването на Веселин Вучков като силов министър през 2015 г. и назначаването на Румяна Бъчварова бях умишлено изолиран от вземането на всякакви политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов. От него бяха предлагани еднолични решения на Парламентарната група на ГЕРБ с последващите назначения на министри на МВР“, добави той и повтори, че е бил извън управлението след 2014 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3423 |01.06.2021 Мария Захарова: Подслушването на евролидери от САЩ е върхът на айсберга . 6| 3728 |28.05.2021 Цветанов: Залагаме на сериозни хора, съпричастни към каузата за реална промяна . 15| 3858 |21.05.2021 Манолова: Борисов ли е ръководил подслушването? /видео/ . 18| 4625 |21.05.2021 Галъп: Повече от половината българи вярват, че ГЕРБ и Борисов са рекетирали бизнеси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads