Реклама / Ads
1| 4058 |07.03.2017 НОВИНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова: Психотестът за полицаите не е панацея

.
Д-р Цветеслава Гълъбова
Психотестът, през който минават служителите на реда, не е панацея, каза в предаването „Тази сутрин” д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Св. Иван Рилски” във връзка с трагедията в Казанлък, при която полицай застреля жена си, а след това се самоуби.
 

За последните 12 години има 7 случая, в които полицаи са натиснали спусъка заради ревност.

 

По думите на Гълъбова психотестът би могъл да хване разклащане в психологическата пригодност, но не може само на базата на психотест да се каже: „Този човек не става”, а трябва да се прецени комплекс от фактори.

 

„Полицаите са хора на реда и по-често са със стабилна психика, но явно има единици от тях, при които комплекс от причини довеждат до подобни действия. Доколкото полицаите са хора като нас, съвсем естествено е сред тях също да има индивиди с по-лабилна психика”, каза Гълъбова.

 

Дъщерята, която остана сирак, до края на живота си ще живее с дамгата на извършеното от нейния баща, коментира още д-р Гълъбова, която допълни, че детето ще има нужда от много помощ и подкрепа.

 

„Да убиеш майката, без да мислиш, че оставяш едно дете, е изключително жестоко, непремислено откъм последствия. Водил се е единствено от афекта си, от желанието да мъсти”, отбеляза директорът на психиатрична болница „Св. Иван Рилски”.

 

Тя посъветва хората, попаднали във връзка с човек, който изпитва твърде изразена ревност, по най-бързия начин да се спасят и да не разчитат на превъзпитаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5733 |12.02.2016 Цветеслава Гълъбова: Загубата на интерес към всичко е знак за депресия . 4| 4757 |01.12.2014 Да се върне психотестът за шофьори, зоват експерти . 15| 7060 |15.03.2014 Д-р Гълъбова: Жалбите на Петко са симптом за заболяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads