Реклама / Ads
11| 7025 |14.10.2009 НОВИНИ

Убиецът на Кембъла наруши правилата и като пешеходец

.
Боян Георгиев Източник: frognews.bg
Боян Георгиев, който беше осъден за смъртта на шоумена Емил Трифонов - Кембъла наруши правилата и като пешеходец, веднага след приключването на днешното съдебно заседание по процеса срещу него.
 
Това видя репортер на frognews.bg, който реши да проследи осъдения дали ще се качи да шофира кола,въпреки съдебната забрана. Установихме, че Боян Георгиев спази правилата и се метна на трамвай номер 20.


Причинилият смъртта на Кембъла наруши правилата пред очите на закона.

Преди това обаче осъдения шофьор на Кембеъла наруши правилата като пешеходец и говорейки по телефона си пресече плoщад "Независимост", точно пред погледа на ченге, което си замълча за нарушението. Веднага след това униформеният "посъветва" репортера на сайта, че пресичането на това място не е редно.

След края на съдебното заседание, осъденият за смъртта на Кембъла влезна в църквата "Света Петка" и запали три свещи, но не за починал, а там където се палят свещи за живите. Може би сигурен, че Бог ще го пази, той реши да пресече не в подлеза, а между колите. 


Боян Георгиев от съда отиде в "Св. Петка", запали за живите, прекръсти се няколко пъти.

На трамвайната спирка на "Дондуков", Георгиев се облегна на чужда кола, като за момент си помислихме, че сме го хванали в издънка, но говорейки по телефона си се качи в трамвай. Дали си е дупчил билет, пътувал ли е с карта или гратис не знаем.


За минути облегнат на чужда кола, после в трамвая.

Днес Софийски апелативен съд изслуша Стефан Кожухаров, който е карал реното, изпречило се на пътя на Мерцедеса, който е возил Кембъла и е бил шофиран от Боян Георгиев. Преди време адвокатът на подсъдимия каза, че е редно и шофьора на реното да носи отговорност. "Единствено осъденият е виновен за смъртта на сина ми, другото е опит да се разтакават нещата", каза днес пред frognews.bg Благовест Трифонов, баща на загиналия през 2007 г. народен любимец.

Шофьорът на реното заяви днес пред Темида, че е дал мигач преди изпреварването, а когато видял връхлитащото мощно возило отзад е дал газ, за да ускори изпреварването и да избегне удара.

Днес съдът прие две автотехнически експертизи, а подсъдимият Георгиев каза, че поддържа показанията си пред предните инстанции, че е набил спирачка. Според него реното му е затапило пътя. Шофьорът на Кембъла си призна, че е карал със 140 километра. Осъденият условно за смъртта на водещия е карал с 1,9 промила алкохол.

Прокурорът по делото каза, че тежките катастрофи са обществено значими и поиска 2 години ефективна присъда за Боян Георгиев. След кратко съвещание, съдебният състав реши да се произнесе в срок.

Припомняме, че Кембъла загина при катастрофа в София на 17 март 2007 г. Инцидентът стана на бул. "Цариградско шосе", близо до хотел "Плиска". Колата, в която загина телевизионният водещ се е движела със скорост 140 километра в час. Шофьорът Боян Георгиев управлявал пиян автомобила във фаталната вечер.

Преди време Апелативният съд отмени ефективна присъда от предна инстанция, като я замени с условна, но в последствие Върховният съд върна делото на предната инстанция. Сега до един месец апелативните съдии ще мислят ново решение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5273 |02.09.2009 Убиецът от "Соло" го заболя сърцето . 3| 6593 |25.08.2009 Насрочиха за 14 октомври делото "Кембъла" . 3| 6359 |18.07.2009 Върнаха делото за смъртта на Кембъла на Апелативен съд . 17| 7002 |22.04.2009 Убиецът от „Позитано” остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads