Реклама / Ads
9| 5798 |02.10.2012 НОВИНИ

Убийци с оправдателни присъди, близки на жертвите в потрес

.
Приятели на Мариана не вярват на правосъдието, искат справедливост Източник: infopleven.com
Как да живеем като няма справдедливост? Как да възпитавам 15-годишният си син да е почтен гражданин, когато вижда как се измъква от правосъдието убиецът на сестра му. Тези тежки думи изплака майката на студентката Мариана, която бе убита от маршрутка в Студентски град навръх Свети Валентин.
 
3 години условно получи шофьорът ва първа инстанция. Това възмути родители и приятели на Мариана, които се събраха на мълчалив протест на лобното й място.

Пет месеца след трагичния инцидент бащата на момичето не издържал на мъката и починал от масиран инфаркт.

В съда шофьорът бе спокоен, а адвокатите му изкараха, че едва ли не е помагал на ранената след инцидента. Това е лъжа. Той пушеше и каза, че се случват такива неща, коментираха сломени състуденти на Мариана Карабулева. 

 

“3 години е някаква подигравка с трагедията на хората, загубили близък човек. От два месеца съм постоянно с майките на деца, загинали на пешеходни пътеки. Тези дела, които водят почернените родители, протичат по един и същи начин. Не се гледа сериозно на такъв вид дела. не се гледа сериозно на убийствата на деца. Това са наши, български деца, убити на пътя. Подигравка е да се дават такива ниски присъди. Не става дума само за условните, но и за ефективните, които са обидно ниски”, заяви почернената майка.

Тя бе категорична, че този човек трябва да влезе в затвора.

“Вчера в съдебна зала убиецът го изкараха светец. Единственото, което ми даде сила, бяха десетките приятелии на Мариана, които дойдоха да ме подкрепят”, добави Емиилия Карабулева.

Симеон Прусийски, приятелят на Мариана, сподели: “Излязохме от залата, защото чухме неща, нямащи нищо общо с истината. Казаха се неща, с които ние не сме съгласни. Като например, че шофьорът след инцидента се е притекъл на помощ, едва ли не е дал всичко от себе си. Това не е вярно”.

Минути след трагедията шофьорът просто си тръгна, добави друг приятел на Мариана.

В същото време друг помилван от закона - Георги Калинков-Калинката, бивш полицай в Благоевград, пребил жестоко 16-годишно момиче. Девойката е настанена в болница с пукната челюст и травми по тялото.

Причината за нападението е, че жертвата и 14-годишната дъщеря на ексченгето са харесвали едно и също момче. Калинката решил да разреши въпроса с юмруци.

Десетокласничката Ванеса Викторова е в болница с пукната челюст, мозъчно сътресение и бъбречни увреждания. Калинков нападнал момичето в събота към 21 часа в парка пред очите на много хора. 

Името на Георги Калинков-Калинката стана обществено известно, защото бе сред обвиняемите за смъртта на Ангел Димитров-Чората в Благоевград. През 2008 година Калинков и четирима негови колеги получиха общо 82 години затвор за умишлено убийство. Развихри се кампания в тяхна защита и наказанието им беше значително намалено. През 2011 година съдът ги оправда напълно.

 

По-късно Калинката се забърка и в побой пред благоевградска дискотека. Отново не бе съден.

 

Свидетели на последния екшън с негово участие не вярват, че и този път правосъдието ще се заеме сериозно с експолицая. Те стискат палци поне да се оправи момичето, пребито от Калинката.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4974 |02.09.2012 Школи произвеждат убийци на пътя срещу 300 лв. . 31| 10714 |04.07.2012 Убийците на лихваря Доневио и гарда му известни до часове . 18| 6031 |14.06.2012 Cherchez la куче: търсят псетата-убийци от Редута . 3| 5992 |09.05.2012 Убийците на пътя с наказание според престъплението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads