Реклама / Ads
9| 4516 |01.09.2023 НОВИНИ

Не убивайте Свети Илия заради един грешен Илия: Нинова с критики към Радев, но и призив към управляващите

.
С критики към президента Румен Радев лидерката на левицата Корнелия Нинова се разграничи остро от държавния глава и призова да се подхожда внимателно към предложенията за промени в закона, с които ще бъдат орязани правомощията на президентската институция.
 

“Нашите отношения с Радев са ясни и чисти. Радев злоупотреби със служебната власт. Този човек преяде с власт и злоупотреби с власт, но не може заради един грешен Илия да убиете Свети Илия. Не правете конституция заради един човек. И конституцията, и правото ще ни надживеят. Има легален начин. Запишете, че служебното правителство и правомощията му се уточняват в закон и напишете закон. Така ще гарантирате дълголетие на тези принципи”, посочи още Нинова.

 

Лидерката на левицата заговори за “правната неграмотност” на управляващото мнозинство и “житейския хаос” като резултат. Тя спомена промените в Наказателния кодекс, които направиха възможно конфискуването на автомобили на шофьори в нетрезво състояние и произходилите от това проблеми. Предстои тези законови изменения да бъдат уредени.

 

В декларацията от името на групата на БСП Нинова заяви, че се надяв "новото старо място" да донесе нов разум на парламента. Повод за този коментар на лидерката на червените е преместването на депутатите в сградата на бившия Партиен дом за следващите три години заради ремонт на Народното събрание. Това е вторият път, в който депутатите се връщат там.

 

“Това правителство е на задкулисието и договорките, на дълбоката държава и на личните партийни интереси. Борисов призна, че ПП-ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителство”, коментира още Нинова.

 

“Изобщо не ви движи европейското бъдеще на България. Движат ви единствено личните интереси, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което правихте през годините назад“, каза още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5630 |31.08.2023 Илиян Василев: Заради тол системата може да падне всяко правителство . 1| 4242 |31.08.2023 Илия Кузманов: На МВР му трябва малко спокойствие . 6| 10357 |30.08.2023 Емилия Милчева, DW: Линчуването на шофьора, прегазил дете, извади на фокус поне три от спящите проблеми . 7| 3494 |24.08.2023 Кои са спътниците на Пригожин в разбилия се самолет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads