Реклама / Ads
70| 7619 |21.01.2014 НОВИНИ

Ултиматум до АБВ: Имате 1 седмица за отказ от паралелната листа!

.
Мая Манолова
БСП е най-демократичната партия, твърди Манолова, която определи поведението на АБВ като разкол. БСП дава срок до началото на следващата седмица на тези, които са заявили подкрепа за АБВ, да заявят дали поддържат позицията си, или ще прекратят всякакви действия по регистрирането на паралелна листа. Ако не се откажат от паралелната листа, ще бъде приложен уставът на партията.
 

Подобни действия не разширяват базата на левицата, както се твърди, а работят директно срещу БСП, и подпомагат нашия основен политически опонент – ГЕРБ. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова, във връзка с регистриране на паралелна листа на БСП, предаде „Фокус”. „Това е очакването на социалистите и ръководството на БСП не може да остане сляпо за настроенията в партията. Заседанието на Националния съвет е мястото, където подобни въпроси трябва да бъдат обсъдени”, заяви Манолова. 

„БСП е партия на единомишленици, която се основава на принципа на демократичното единство. Несъгласните с взетите решения би следвало да не пречат за тяхното реализиране. Без коментар е задължението на социалистите да работят и да подкрепят листите на БСП и издигнатите кандидати във всяка една изборна кампания”, допълни тя.

„БСП е най-демократичната партия. Всички разбирания за свобода и либералност имат някакви граници. Понеже аз съм вярващ човек, мога да кажа с едно изречение как се нарича това в църквата – разкол. Ако едно такова поведение не бъде преосмислено и няма ясен, публичен знак, че действията по регистриране на паралелна листа ще бъдат преустановени, ще има своите последствия. Става дума и за морална оценка на това поведение. Ние сме достатъчно либерална партия, всеки може да каже своето мнение, но регистрирането на паралелна листа е грубо действие”, посочи Манолова. 

Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4878 |15.01.2014 Плевнелиев: Който е бил президент, внимателно преценява следващите си действия . 1| 5400 |06.01.2014 Д-р Кунчев прогнозира: Епидемия до седмица . 0| 4861 |05.11.2013 Изписват ранената Виктория до края на седмицата . 1| 5978 |26.10.2013 Седмица мързел след смяната на часовника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads