Реклама / Ads
11| 2540 |19.02.2024 НОВИНИ

Упражняван ли е натиск върху министър Хинков? Денков отрича

.
Упражняван ли е натиск върху здравния министър Христо Хинков да не бъдат обявявани нови конкурси за директори на болници, въпреки изтичащите им мандати? Въпросът изниква заради твърденията, които самият Хинков направи тази сутрин пред bTV. По-късно премиерът акад. Николай Денков отрече нещо подобно.
 

Конкурси за нови директори трябва да има в около 15 болнични заведения. Такива министър Хинков е обявил за няколко областни болници, но после те са били спряни под натиск. Министърът заяви, че е бил “помолен” от вицепремиера Мария Габриел, както и от министър-председателят акад. Николай Денков. Според него - за да може министърът след ротацията да го направи.

 

"А може би се счита, че ще обявя политически конкурси", коментира Хинков тази сутрин.

 

Припомняме, че здравният министър е един от кадрите, който няма да бъде част от правителството след ротацията на 6 март. Самият той отказа да продължи да заема поста си, заради липсата на политическо доверие. 





"Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да го направи. Аз не съм забранил. Казах му аргументите, които имам. Това са решения в неговите правомощия. Аргументът е сравнително ясен и разбираем. Той е, че когато един министър вече е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми", посочи премиерът акад. Николай Денков.

 

“И когато един министър иска да развива една система, естествено е част от развитието на тази система, да бъде свързано и с кадрите, с които ще работи. Така, че това бяха моите коментари. Министър Хинков каза "да". Не съм гледал интервюто, но видях как е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е казал - ние просто сме му дали аргументи и в тази посока. Но никой от нас не си е позволил да му казва не, забранено или нещо такова”, допълни премиерът, отхвърляйки съмненията, че е оказван натиск върху здравния министър. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3863 |19.02.2024 Министър Тагарев отговори на Мирчев за БТР-ите и заяви: Дали празният хладилник няма да надделее при руснаците? . 5| 2574 |19.02.2024 ЕС предлага санкции срещу Русия в името на Навални . 4| 3262 |19.02.2024 Съюзът на съдиите иска да е част от комисията за Нотариуса във ВСС . 28| 14062 |19.02.2024 Мартин Владимиров за ФрогНюз: Води се руска хибридна операция срещу офшорната вятърна енергия в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads