Реклама / Ads
2| 5720 |17.07.2013 НОВИНИ

Управителят на мина Ораново дава по 5000 лв. на близките на загиналите

.
Управителят на мина "Ораново", Валери Манов заяви, че ще бъдат дадени по 5000 лева като извънредна помощ на близките на загиналите при срутването в мината.
 

Застраховките живот на загиналите възлизат на близо 55000 лева на човек, информира Стандарт нюз. Спасителниите екипи продължават да пробиват скалната маса с въздушни къртачи и специални шила. Засега са минали 15-16 метра, като се предполага, че общата дължина на скалата е около 45 метра.
 

26 души участват в спасителните работи в рудник „Ораново"  В настоящия момент под земята работят 20 души от редовна смяна и шестима души от Минно-спасителната служба – Бобов дол.
 

Валети Манов каза, че ще посети семействата на загиналите в близките села Полето и Полена.
 

Георги Младенов, син на загиналия Христо Младенов, сподели, че не са получили никакво съдействие от институциите досега. Младжът дойде до мината, за да прибере дрехите и вещите на баща си.

Близките на загиналите заявиха, че ще съдят управлението на мината.

 

Ден на траур е обявен в община Симитли, съобщиха от пресцентъра на общината. На заседание тази сутрин Общински съвет гласува 17 юли за ден на траур заради нелепо загиналите работници в рудник „Ораново" Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от Полена. Днес близки и приятели ще изпратят Асен Стойнев и Христо Младенов по последния им земен път.
 

Продължава издирването на другите двама миньори, останали затворени от свлачището в подземната галерия на рудник „Ораново".

С решение на Министерски съвет са отпуснати по 10 000 лева помощ за семействата на загиналите миньори.
 

"Общината също ще помага на почернените семейства. Предстои да бъде гласувана формата и размерът на подкрепата. Изчакваме да открият и другите двама миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров от село Крупник. Дано да са живи, те също ще имат нужда от подкрепа", коментира председателят на Общински съвет Симитли Светла Атанасовска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6226 |16.07.2013 Рудник "Ораново" погреба трима, един се издирва . 101| 4953 |10.07.2013 Вътрешния министър: Ако протестиращите преминат определена граница, ще действаме според закона . 5| 6323 |10.07.2013 Авиоотряд 28 преминава към Министерството на транспорта . 3| 4788 |06.07.2013 135 души са минали през полицейски управления от началото на протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads