Реклама / Ads
10| 3432 |28.12.2020 НОВИНИ

Ваксинират лекарите от цялата страна

.
От днес започва ваксинирането на медици, работещи на първа линия срещу COVID-19 от различни области цялата страна.
 

Във Варна първата ваксина ще бъде поставена на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, заяви областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

В Търговище първи ще бъдат имунизирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от общо доставените 80 от ваксината. Останалите ще бъдат разпределени за Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, болницата в Омуртаг и Специализираната очна болница "Доктор Тасков" в Търговище.

 

Общо 585 души от петте общини на областта са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и медицински специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Нови дози от ваксината срещу Covid-19 в област Търговище се очакват да бъдат доставени в първите дни на новата 2021 година. Днес започва ваксинацията срещу COVID-19 и на медици на първа линия в областите Стара Загора, Враца, Велико Търново и Русе.

 

В Стара Загора ще бъдат имунизирани медици в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и МБАЛ "Тракия". Процесът ще продължи поетапно, като бъдат обхванати всички заявили желание за поставяне на ваксина лекари, медицински специалисти, санитари, фармацевти, помощник-фармацевти, стоматолози и общопрактикуващи лекари. В област Стара Загора техният брой към момента е около 1150, уточни БНТ.

 

Регионална здравна инспекция – Стара Загора е отправила писмено изискване за разкриване на кабинети за извършване на имунизация срещу COVID-19 към лечебните заведения за болнична помощ в областта. На първите две лечебни заведения, в които започва поставянето на ваксина, са осигурени необходимите консумативи и съпътстващата документация. В готовност ще бъде и имунизационният кабинет в РЗИ – Стара Загора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 28313 |27.12.2020 Доц. Мангъров: Всички, които се ваксинират, участват в третата фаза на проучване . 2| 3747 |22.12.2020 Йотова: Експериментите се правят на гърба на здравната система и на лекарите . 12| 5920 |20.12.2020 Методи Лалов: С цялата си безпардонност Гешев показа уродливото лице на прокуратурата . 21| 4342 |10.12.2020 Парадокс: Едва 28% от медиците на първа линия искат да се ваксинират срещу COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads