Реклама / Ads
0| 6614 |25.02.2010 НОВИНИ

Ванчо Михайлов ке никне во велешки двор

.
Ванчо Михайлов
Македонският Дневник съобщава, че българи в Македония са се осмелили да поставят бюст-паметник на Ванчо Михайлов.
 

Македонският вестник "Дневник" пише днес за предстоящото в неделя събитие, с което българи от Македония искат да почетат паметта на големият революционер Ванчо Михайлов и 3-ти март. Става дума за поставянето на бюст-паметник на лидера на ВМРО Ванчо Михайлов в частния имот на Драги Каров от Велес. Каров поставя втори паметник на български революционер в имота си. Преди две години той почете Тодор Александров, но паметникът беше съборен, а Каров трябваше да заплати глоба. Провокации не се изключват и този път, опасяват се организаторите на събитието, но са твърдо убедени, че ще доведат намерението си докрай.

Ето какво пише по повод предстоящото събитие Дневник на македонски региолект: "В недела, во дворот на семејната куќа на велешанецот Драги Каров ќе биде поставена спомен-биста на Ванчо Михајлов. Со ова обележје Каров и Бугарите во Македонија сакаат да го одбележат делото на овој револуционер, за чие историско значење меѓу македонските историчари има поделено мислење...В недела поканив македонски и бугарски историчари, нека дебатираат, нека го анализираат животот на дејците, дали се позитивни или негативни личности. Јас сум Бугарин, кој живее во Македонија. Кој како сака нека се чувствува, но нека ми дозволи и јас да бидам тоа што сум - изјави Драги Каров", съобщава вестникът.

Каров обяви за Frognews.bg, че личности като Ванчо Михайлов и Тодор Александров са великани по дух, които са дали най‒много на българите от географската област, пазейки ги от терор. „Турците не са направили толкова злини в Македония, колкото сръбска Титова Югославия и македонистите”, дословно заяви Каров.

Ванчо Михайлов
е имал 7 смъртни присъди от българската държава, но пък сега в Македония фалшифицират делото на революционера и теоретика на ВМРО с поредица от гнусни текстове. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5347 |30.09.2009 Национален дебат за еврокомисар иска номинираната Н. Михайлова . 20| 7030 |29.09.2009 Михайлова в битка с Желева за бг еврокомисар ? . 16| 5396 |17.07.2009 Н. Михайлова: Да подпишеш хвърчащ лист е безотговорно . 27| 4953 |09.06.2009 Н. Михайлова: Ако ГЕРБ иска да управлява, да подкрепи и наши кандидати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads