Реклама / Ads
0| 2790 |27.03.2024 НОВИНИ

Въоръжени агенти на ФБР щурмуваха имението на Пъф Деди

.
Агенти на ФБР пред имението на музикалния магнат
Имоти в Лос Анджелис и Маями на музикалния магнат Шон "Диди" Комбс, известен като Puff Daddy,  бяха претърсени в понеделник от федерални агенти от отдел "Разследване на националната сигурност" и други правоприлагащи органи в рамките на продължаващо разследване на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, проведено от федералните власти в Ню Йорк, съобщиха двама служители на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес. Не е ясно дали Комбс е бил обект на разследването.
 

В изявление на отдел "Разследване на националната сигурност" се казва, че "са извършени правоприлагащи действия като част от продължаващо разследване, с помощта на HSI Лос Анджелис, HSI Маями и нашите партньори от местните правоприлагащи органи".

Говорител на прокуратурата на САЩ в Манхатън отказа коментар. Адвокатите на Комбс и други негови представители също отказват да дадат разяснения.

 

Видеозапис от хеликоптер на KABC-TV показа група агенти с жилетки около къщата в Лос Анджелис в богаташкия квартал Холмби Хилс, близо до Бевърли Хилс. Пред къщата е създаден команден пункт, а агентите продължават да влизат и излизат часове след началото на претърсването.

 

Комбс е сред най-влиятелните хип-хоп продуценти и ръководители през последните три десетилетия. Известен преди като Puff Daddy, той изгражда една от най-големите хип-хоп империи, проправяйки пътека с няколко организации, свързани с известното му име. Той е основател на Bad Boy Records и трикратен носител на "Грами", работил с множество изпълнители от най-високо ниво, сред които Notorious B.I.G., Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans и 112.

 

Комбс създава модната линия за дрехи Sean John, стартира телевизионния канал Revolt с фокус върху музиката и продуцира риалити шоуто "Making the Band" за MTV.

 

Последният му албум, "The Love Album - Off the Grid", беше издаден миналата година, дни след като Комбс беше отличен на наградите MTV VMA. Той беше номиниран за най-добър прогресивен R&B албум на февруарските награди "Грами", на които рапърът-магнат не присъства.

 

През последните месеци срещу Комбс бяха заведени няколко съдебни дела за сексуално посегателство. През февруари музикален продуцент подаде съдебен иск, в който твърди, че Комбс го е принуждавал да търси проститутки и го е притискал да прави секс с тях. Адвокатът на Комбс Шон Холи заяви за тези обвинения, че "разполагаме с неоспорими доказателства, че твърденията му са пълни лъжи".

 

Бившето протеже и приятелка на Комбс, R&B певицата Каси, го съди през ноември, твърдейки, че години наред е бил обект на сексуално насилие, включително изнасилване. В иска се казва, че той я е принуждавал да прави секс с мъже-проститутки, докато ги е снимал. Искът беше уреден в деня след подаването му.

 

Друга обвинителка на Комбс е жена, която твърди, че рап продуцентът я е изнасилил преди две десетилетия, когато е била на 17 години. Асошиейтед прес обикновено не назовава имената на хора, които казват, че са били сексуално малтретирани, освен ако не се изкажат публично, както направи Каси.

В изявлението си от декември Комбс заяви: "Не съм направил нито едно от ужасните неща, за които се твърди".

 

Дъглас Уигдор, адвокат, който представлява Каси и друга жена, съдила Комбс, заяви в изявление в понеделник: "Надявам се, че това е началото на процес, който ще накара г-н Комбс да понесе отговорност за порочното си поведение."

 

Развлекателната индустрия е залята от постоянен поток от обвинения в сексуални посегателства, които водят до прекратяване на кариерата на редица знаменитости. Всичко започна с обвиненията през 2017 г. срещу филмовия магнат Харви Уайнстийн. Тогава се породи и движението #MeToo. Уайнстийн и звездата от сериала "Шоуто на 70-те" Дани Мастерсън излежават присъди в затвора след обвинения в изнасилване. Десетки граждански искове са заведени срещу известни личности.

 

Музикалната индустрия не се е сблъскала с наказания в същата степен, но певецът и продуцент Р. Кели излежава присъда за сексуално насилие над млади фенове, седем жени са подали искове срещу хип-хоп магната Ръсел Симънс, твърдейки, че ги е изнасилил, а две жени са подали искове срещу вокалиста на Aerosmith Стивън Тайлър. Единият иск срещу Тайлър е отхвърлен, а той оспорва другия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2283 |27.03.2024 „Галъп интернешънъл“: Само 21% от българите смятат, че изборите са свободни и честни . 3| 2540 |27.03.2024 Георги Господинов: Европа продължава да кръжи около черната 1939 г. . 4| 11237 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 1| 2297 |27.03.2024 Кметът Терзиев след протестите в общинското здравеопазване: Ще има увеличение на заплатите от 1 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads