Реклама / Ads
6| 7003 |28.09.2023 НОВИНИ

Въпрос към Хекимян: Преди или след ремонта на ремонта Фандъкова стана “успешен” кмет на София?

.
Изключително интересно е да наблюдаваш как пред очите на цялото население един журналист предава себе си. Йорданка Фандъкова била добър кмет на София, заяви в първото си телевизионно интервю новия кандидат за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян. Имаме един въпрос - кога Фандъкова се превърна в такъв? След “Гафа на Графа”, след ремонтите на ремонтите, пренареждането на жълтите павета, данните за корупция?
 

Черните петна върху биографията на Йорданка Фандъкова като кмет на София не са едно и две. И макар и обективността на bTV под вещото ръководство на Антон Хекимян и хората преди него да е под въпрос, медията все пак е отразявала плачевните резултати от некадърността на столичната управа. В медията има куп репортажи за пренареждането на жълтите павета, критикували са (къде искрено, къде не) проблемите, съобщавали са за нередностите. 

 

Отразен е включително и случаят с разследването, започнато от Европейската прокуратура за злоупотреба в размер на над 3 млн. евро при ремонта на жълтите павета. Разследването е е свързано с управлението на средствата, отпуснати от ЕС на Столичната община, управлявана от Фандъкова. 

 

Изникват логични въпроси. Как на фона на всичко това господин Хекимян видя, че Фандъкова е един “успешен” кмет? Нима толкова лесно забравя? Нима толкова лесно се продава? Питам само. Възможно е Антон Хекимян никога да не е бил на правилната страна на истината. Възможно е никога да не е вярвал в принципите на журналистиката. Възможно е никога да не е имал морал. Или е възможно да е предал всичките си вярвания в името на облагата. 

 

“Журналистиката е диагноза”, пише в един свой стар материал от 2017 г.  за “Площад Славейков” Мария Касимова. Статията е по повод новината, че Елена Йончева, Тома Томов и Александър Симов влизат в политиката начело на листите на БСП в тогавашните парламентарни избори. Хекимян не е първият. Може би няма и да е последният. 

 

Но по същество журналистите са водени от чувство за справедливост. В политиката - напротив. Това е кална битка, в която се правят много компромиси. Най-вече с личността и моралния компас.

 

Затова не е никак изненадващо, че в новото си амплоа господин Хекимян вижда Йорданка Фандъкова като един успешен кмет на София. Не знам обаче как спи, знаейки, че това изобщо не е вярно. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5138 |28.09.2023 Иво Христов: Внедряването на изкуствен интелект в образованието трябва да става предпазливо . 1| 6258 |28.09.2023 Каква да е присъдата на Георги Семерджиев, решава съдът днес . 2| 4260 |28.09.2023 Единствената дата за влизането на България в Шенген е декември 2023 г. . 48| 4773 |28.09.2023 Васил Терзиев е готов на дебат с Антон Хекимян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads