Реклама / Ads
0| 4754 |15.01.2010 НОВИНИ

Върховният съд умува месец за "Крокодилите"

.
До месец Върховният касационен съд ще се произнесе с решение по отношение на магистралните бандити известни като "Крокодилите".
 
Днешното съдебно заседание бе по протест на прокуратурата на оправдателна присъда от Софийския апелативен съд.

Прокурорите оспорваха освобождаването на Емил Милев, Евгени Милев и Калоян Бацов. Днес Емил Милев не се яви в съдебната зала, а другите двама бяха доведени със съдебна охрана. Адвокатът на липсващия "Крокодил" веднага се опита да използва отсъствието на клиента си и поиска отлагане на заседанието. Съдът не уважи това искане и изслуша страните по делото.

Обвинителят на подсъдимите заяви, че има съществени процесуални нарушения допуснати на въззивната инстанция при постановяване на оправдателната присъда. Според държавното обвинение съществуват доказателства за вината на тримата - свидетелски показания, специални разузнавателни средства и показания на защитени свидетели. Прокурорът заяви, че първата инстанция - Софийски окръжен съд правилно е преценила доказателствата, докато Апелативният съд ги е тълкувал превратно. Обвинителят заяви, че докато тримата са били в ареста за година и половина магистралните грабежи са били спрели.

"Нито на досъдебното производство, нито на двете съдебни инстанции се събраха доказателства за авторството на тримата към приписваното им деяние", заяви в съдебна зала Стойко Бърборски, защитник на подсъдимите..

Frognews.bg припомня, че Софийският апелативен съд ги оправда, защото всички доказателства събрани срещу тях били косвени. Установени са и разминавания в показанията на свидетелите, а един от тях е бил подложен на натиск и от страна на Гейзо и Кроки, и от полицаите. За това е дал и три различни версии. Никой от свидетелите не е видял лицата на бандитите и не може да се твърди категорично, че това са Милеви. По делото няма установени доказателства братята да са притежавали оръжия към момента на извършване на престъплението, не са открити откраднатите вещи в нито един от подсъдимите, няма и никакви дактилоскопни или биологични следи, които да водят към тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5650 |12.01.2010 До два месеца "Наглите" застават пред Темида . 3| 4880 |18.12.2009 16 000 останаха без работа за месец . 16| 4765 |12.12.2009 В. Сидеров: Не може за 2 месеца да оправим бакии от 20 години . 8| 4816 |05.12.2009 След 25 месеца ще имаме 115 км магистрали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads