Реклама / Ads
1| 5254 |26.09.2015 НОВИНИ

Варненци питат кандидат-кметове за влиянието на ТИМ в града

.
От 640 строежа в Аспарухово, само 40 са законни. Това каза Костадин Костадинов, кандидат кмет на Варна, в предаването „Тази събота” по bTV.
 

 Костадинов твърди още, че причината да не се премахнат тези постройки е, че ще се стигне до социални протести.

 

Темата за трагедията в Аспарухово отново раздели мненията по време на дебата между кандидат кметовете на морската столица.

 

„Това е продукт на едно нехайно отношение, отговорни са общината, горското, кметът и неговата администрация”, каза Костадинов. Според подалия оставка кмет Кирил Йорданов граждани на града са изпращали благодарствени писма в неговата администрация за почистените канали в квартал Аспарухово.

 

„За последните 15 години Варна запада, украсена е, но запада”, категоричен е Чавдар Трифонов, кандидат кмет на Варна от „Реформатори и патриоти – решение за Варна”. По думите му икономическият растеж е спрял, като градът е свидетел и на деинвестиция.

 

Данаил Папазов от Коалиция „Живот за Варна” подкрепи това мнение с думите „ако Варна беше частна фирма до сега да е фалирала”. Според друг кандидат за кметското място в града Миглена Темелкова от АБВ, Варна е загубила своята визитна картичка и вече не е морска столица на България.

 

Въпросите от зрители бяха свързани с това какви мерки биха предприели кандидатите да се преборят с корупцията и влиянието на ТИМ в града. „Няма как ако кметът е чист да имат такова впечатление гражданите”, каза Костадин Костов. В този момент се намеси бившият кмет на крада Кирил Йорданов, който спомена за редица уволнение заради корупция.

 

Според Димитър Карбов корупцията се бори с разум и сърце. „Когато дойде време за избори всички се активизират”, допълни още Карбов.

 

Да включат в дебатите бяха поканени и настоящия кмет на града и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Иван Портних, както и Анелия Клисарова – кандидат от листата на БСП. Те не приеха поканата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4456 |05.08.2015 Гневни варненци нападнаха местния парламент, завардиха изходите . 0| 4178 |19.06.2015 Борисов: Помагаме на варненци спокойно да се къпят в морето . 4| 4646 |04.05.2015 Синдикалисти питат Калфин: Как старец ще гаси пожар и ще пази граница? . 0| 4263 |23.03.2015 Глобиха с 1000 лв. възпитател от интернат, биел децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads