Реклама / Ads
45| 6657 |27.06.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев, кандидатът за кмет на София: Камък по камък ще направим столицата европейски град /видео/

.
Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ Източник: БГНЕС
Васил Терзиев беше представен официално от Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София като кандидата за кмет на столицата. ”За повечето хора не съм познат. И затова искам да ви кажа в какво вярвам. Това, в което вярвам е свободни, можещи, мислещи, икономически независими хора. Аз винаги съм предпочитал екипи, вместо индивидуални предприемачи.”, започна речта си кандидатът за кмет на София.
 

С успеха идва отговорността към обществото. Колкото си по-успял, толкова повече имаш отговорност да се върнеш към обществото. Причината да го правя е, че искам заедно да построим заедно едно по-различно бъдеще.

 

Искам София да е град на бъдещето. За тази цел ни трябват хора, които могат да мечтаят смело. Мога отговорно да заяявя, че тези хора ги има. С тях сме работили, посочи кандидатът на обединеното дясно за столичен градоначалник.

 

Мечтата ми е София да бъде европейски град за пример, а не град, където не успяваме да направим неща, които са направени в други европейски градове, отбеляза той.

 

Първите ми два приоритета са как да направим училищата по-приветливи във всеки един квартал и как ще решим проблема с детските градини. Искаме този проблем да изчезне веднъж завинаги. Трето – искаме да създадем един по-чист град, с управление на кварталите. Ще постигнем това със създаването на една добре подредена администрация, която работи мотивирано за гражданите.

 

Ще дадем повече правомощия на районните кметове, за да работят повече за гражданите, независимо от коя партия са. Трябва да има правила, за да знаят, че не служат на централната влааст, а на гражданите, които са ги избрали. Амбицията ни е след 4 г. да се погледнем в очите и да кажем, че не е имало голяма разлика между това, кеото сме казали и това, което сме направили, каза Васил Терзиев.

 

Трябва да полагаме камък по камък, за да оставим калните пътища в миналото и да гледаме все по-смело и по-нависоко, за да реализираме потенциала си. Ще направим София по-хубав град заедно. Ще се борим за убедителна победа на местните избори, за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общинския съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат само добри идеи, а да бъдат реализирани в конкретни политки. Ние не се борим само за победа на избрите, а за качествено управление, което да направи София европйски град. Ще го направим", увери кандидатът за кмет на София.

 

Терзиев е най-популярен като един от основателите на една от най-успешните български софтуерни компании "Телерик" (Telerik).

 

Той основава фирмата през 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, а нейната продажба на американската софтуерна компания "Прогрес" (Progress) за 260 млн. долара през 2014 г. е най-голямата подобна сделка в българския технологичен бизнес в онзи момент.

 

Васил Терзиев е съосновател и на "Телерик Академия" (Telerik Academy), в която се обучават програмисти, както и на бизнес инкубатора "Кампус Екс" (Campus X), който цели да създаде благоприятна среда за стартиращи компании.

 

След продажбата на "Телерик" Терзиев започва да инвестира в стартиращи компании. В края на 2017 г. той се присъединява към към управлението на фонда за рискови инвестиции "Илевън" (Eleven) - позиция, която напуска през май тази година, а на мястото му идва друг основател на "Телерик" - Светозар Георгиев.

 

Терзиев остава инвеститор във фонда.

 

Терзиев е бил член на управителния съвет на образователната организация “Заедно в час”, както и на Американския университет в България, където също е заменен от Светозар Георгиев.

 

Васил Терзиев е завършил Американския университет в Благоевград.

 

Той е подпомагал редица образователни инициативи и е инвестирал в множество стартиращи компании.

 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и съпредседателят на "Демократична България" също говориха от сцената, като заявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Васил Терзиев за столичен кмет.

 

Кирил Петков е сигурен, че на изборите в София ще се стигне до огромна победа на Терзиев, а столицата ще е европейски град, с който всички да се гордеят.

 

Съпредседателят на ПП каза, че когато се е запознал с Васил Терзиев, той вече е бил покорил световните пазари с фирмата си, а средствата е инвестирал в образование чрез академия, в която стотици млади хора са намирали своята бъдеща професия. Кирил Петков сравни Терзиев и партньорите му с Христо и Евлоги Георгиеви.

 

Христо Иванов отличи ролята на Васил Терзиев за това формациите да се обединят около него. Човекът, който може да стои по средата и да излъчва скромност, съвестност, беше Васил. Не съм сигурен дали без него щяхме да сме в тази зала. Този човек успя. Зад него стои реален екип, сработен, минал през драми и кризи, заяви Иванов.

 

Съпредседателят на ДБ, както и Кирил Петков, отличи мениджърския опит на кандидата за кмет. Няма по-добра номинация от тази на Васил Терзиев. Той вече е управлявал хиляди хора. Променил е съдбата на млади хора, Показал е, че може да бъде общественик, каза Петков.

 

Той знае да слуша, води, без да се натрапва отпред, обобщи Христо Иванов.

 

Беше представен и водачът на листата за общински съветници на обединеното дясно в столицата - лидерa на "Спаси София" Борис Бонев. 

 

Днес поставяме един огромен камък, за да забравим завинаги за калното управление, което 18 г. тормозеше нашия град. Ние не просто ще спечелим София, а ще управляваме много по-добре. Ще ги разбием, София ще бъде град, с който наистина ще се гордеем, заяви Бонев.

 

Сигурен съм, че нашият отбор ще се справи с всички предизвикателства. Да освободим София от лапите, която я държаха заложник в продължение на 18 г. София е град за всички нас, каза още Борис Бонев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2639 |27.06.2023 На Нинова бюджетът на Василев й бил антисоциален и нямало да го подкрепи . 12| 3174 |27.06.2023 Предприемачът Васил Терзиев ще бъде представен днес като кандидат за кмет на София . 23| 7499 |25.06.2023 Илиян Василев: Пригожин бе притиснат до стената, разпада се системата за сигурност на Русия . 15| 5237 |23.06.2023 Асен Василев: Текат проверки на БЕХ, за два месеца са изчезнали близо 1 млрд. лв. от отчетите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads