Реклама / Ads
2| 2724 |09.04.2024 НОВИНИ

Ватикана заклейми сурогатното майчинство

.
Ватикана
Операциите за смяна на пола и сурогатното майчинство са "сериозна заплаха" за човешкото достойнство. Подобно на аборта и евтаназията, чието отхвърляне се потвърждава отново, те нарушават плана на Бог. В документа Dignitas Infinita ("Безкрайно достойнство"), одобрен от папа Франциск на 25 март и продукт на петмесечна работа, се осъжда "джендър теорията" заедно с идеята, че полът на човек може да се сменя.
 

Твърди се, че ако Бог е създал човека по свой образ и подобие, "джендър теорията" и операциите за смяна на пола повдигат въпроса защо Бог би създал човек с грешен пол.


Документът, цитиран от "Дневник', обаче признава, че вродени или придобити по-късно генитални аномалии биха могли да са необходими.

 

Ватиканът говори за "джендър теория", която се определя като част от процеса на "идеологическа колонизация" и която е "изключително опасна", защото отменя различията в претенцията си да направи всички равни (тук са цитирани думи на папата). Тази идеология рисувала "общество без сексуални различия, следователно елиминираща антропологичната устоява на човечеството".

 

Сурогатното майчинство накърнява достойноство и на сурогатната майка, и на сурогатното дете, смята Ватиканът, тъй като подобно упражняване на "право на дете" не зачита достойноството на детето като получател на дара на живота. Проблем за Светия престол е, че сурогатното майчинство свежда жените до износващи деца, а самите деца - до продукт на "комерсиализация". Правата на децата са нарушени, защото не им е даден "напълно човешки", а не изкуствено причинен, произход на живота. Майката, независимо дали износва дете доброволно или не, впоследствие ще бъде разделена от детето и става жертва на прищевките или интересите на други хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2566 |09.04.2024 След разпореждане от ВКС, Даниела Талева поема преписката по сигнала на Денков . 16| 7074 |09.04.2024 Денков пред Financial Times: Корупцията проправя път на руската намеса . 0| 2366 |09.04.2024 Microsoft налива близо 3 млрд. долара в центрове за данни в Япония . 5| 4672 |09.04.2024 Адвокат спаси болния от рак DJ Айвън от дискриминация с отмяна решение на РЗОК!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads