Реклама / Ads
25| 15376 |01.12.2020 НОВИНИ

Възмутени граждани пред Фрог: Всеки ден шофьор на МВР-шеф прибира детето му от училище със служебната кола през работно време

.
Шофьорът на МВР-шеф от ГДНП отива да вземе детето му със служебното возило
Всеки ден шофьорът на полицейски началник от Главна дирекция „Национална полиция“ в столицата прибира детето му от училище със служебната кола през работно време. За това алармираха пред Фрог нюз възмутени родители, станали свидетели на грубото нарушение.
 

За последно въпросното возило е било засечено близо до 32-ро училище в петък около 13, 20 часа, в последния учебен ден, преди да влязат новите мерки за борба срещу коронавируса. Ето какво ни разказаха: „Не става дума за един или два пъти, което може да се приеме за човешко и разбираемо, макар, че се извърша тежко нарушение. Всеки ден въпросната кола идва в работно време в района на бул. „Христо Ботев“ и „Тодор Александров“, за да вземе детето.

 

Знаем, че този  МВР-шеф живее в кв. „Нови Искър“, което означава, че возилото трябва да измине около 25-30 км, за да остави ученика вкъщи. Това, разбира се,  е за сметка на хората, защото бензинът се плаща от бюджета на МВР. В същото време ръководството непрестанно дава да се разбере, че пари няма и трябва да се правят икономии. Полицаите, особено в провинцията, са принудени да работят при нечовешки условия, а началници пилеят обществен ресурс за лични нужди. За съжаление случаят не е изолиран“, призна източникът ни, който на всичко отгоре се оказа действащ служител от системата.  

 

Той е категоричен, че не само снимките, направени от възмутени родители са доказателство за погазване на правилата във вътрешното ведомство. В района има камери и ако някой в системата поиска да се извърши обективна проверка, би могъл да ги използва. Повечето от свидетелите, обаче не вярват, че ще се стигне до там, тъй като според тях  болшинството от полицейските началници на средно и високо ниво правят същите нарушения, които изцяло са в ущърб на бюджета.

 

Подобна практика да се върши лична работа със служебните коли има от години във всички държавни ведомства, включително и в прокуратурата. "На пръв поглед нещата изглеждат безобидни. Но пилеенето на държавни  средства по този начин е огромно. Ако Бойко Борисов реши да сметне загубите от такова показване, ще се окаже, че с парите може да купи най-новия американски изтребител", допълниха източниците ни.


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5713 |01.12.2020 НСО: Проверяваме всички, но не за пари и злато, а за опасни предмети и вещества . 17| 8925 |01.12.2020 Пламен Данаилов: Вървим след събитията, изглежда всичко се разписва на коляно . 6| 3988 |01.12.2020 Хасан Адемов: Този бюджет с едното око намига на предстоящите избори . 7| 4446 |30.11.2020 Акад. Юлиян Ревалски отново бе избран за председател на БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads