Реклама / Ads
33| 7203 |02.03.2012 НОВИНИ

М. Велчев: Руската банка ще търси купувач на Булгартабак

.
Милен Велчев
Велчев става шеф на бг клон на мощна руска банка, която ще преструктурира Булгартабак и ще й търси голям купувач.
 

Една от най-големите финансови институции стъпва в България, тя активно развива бизнес извън Русия и бившите страни на ОНД, силен филиал има и в Лондон, а София е 20-тият град в света, в който банката открива свой офис, обяви по ТВ 7 ексминистърът на финансите Милен Велчев, който е вече изпълнителен директор на новооткритото поделение в България на Външнотърговската банка на Русия.

Нашето желание е да мобилизираме инвестиционна активност от Русия и от останалата част на света, защото България е добро място за инвестиции. След многократни опити за приватизация на Булгартабак това правителство я завърши, каза той като представител на стратегическия финансов инвеститор. След преструктуриране на дружеството щяло да се търси купувач. дали ще участваме в един или друг проект зависи от конкретиката, за която е рано да се говори, отговори Велчев на въпрос за интереси към БДЖ.

Банката има мажоритарен собственик в лицето на руската държава, обясни българският й шеф. Това би навело на мисълта, че руската държава би се изкушила да води чрез тази институция държавна политика, но това не е така, няма диктат на държавата, увери Велчев. Щом една сделка е изгодна, тя представлява интерес.

Банката не е собственик на Левски, поясни той и добави, че банката нямала интерес да инвестира в такива активи, но можела да спонсорира различни каузи. С премиера срещи били проведени, но инициативата за спонсориране на Левски дошла от самата банка, тази кауза заслужавала спонсорство. Без да бъде налагано каквото и да било от държавата, банката преценила, че спортът е такава кауза, а и Левски носел цветовете на банката. В Русия банката спонсорирала Динамо Москва.

Не мога да съм едностранчив в оценките си за финансовата политика; ниските данъци останаха в сила, фискалната политика в окото на финансовата криза постепенно се затяга и тази година няма да надхвърли 2%, което е много добре на фона на ставащото в ЕС, кредитният ни рейтинг е добър, похвали Велчев. Той призова обаче за по-смели реформи в здравеопазването.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5406 |21.02.2012 Световната банка: Нараства бедността в България . 142| 6461 |10.02.2012 Кр.Велчев: За бедстващи хора няма незаконна помощ . 12| 5354 |08.02.2012 Обраха банка в Добрич . 24| 5435 |02.02.2012 Б. Велчев: Липсва координация между прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads