Реклама / Ads
2| 3499 |16.11.2021 НОВИНИ

Величков за Панов: Не успя да се превърне от съдия в политик. Остана с тогата, сам си беше щаб

.
Учуден бях от внезапната поява на пиарката Ивет Добромирова три дни след старта на кампанията. "Правосъдие за всеки" свърши работата с регистрацията, даде начален старт и след това стана излишна. Лозан Панов не успя да се превърне от съдия в политик. Остана с тогата, каза, че сам ще си е щаб.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" адв. Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки", издигнала Лозан Панов за кандидат-президент. Още в първия ден след изборите, когато станаха ясни печалните резултати на шефа на ВКС с изтичащ мандат, от инициативния комитет, застанал зад Панов се извиниха за подкрепата, дадена на Панов. Няколко дни преди датата на вота пък самия кандидат-президент започна да говори срещу формацията, която обяви подкрепата си към него - "Демократична България". 


"В българската политика се оказа, че всичко е възможно. Учуден бях от внезапната поява на пиарката Ивет Добромирова три дни след старта на кампанията. Поставих въпроса за това каква ще е ролята й в кампанията и не получихме отговор. Мисля, че разбрахме. “Правосъдие за всеки” нямаше роля. Свърши работата си със сформирането на инициативен комитет. Свършихме и цялата работа по регистрацията, отбихме юридическата атака срещу Мария Касимова - Моасе. Подготвихме излизането на кандидат-президентската двойка на терена. Поехме първите телевизионни изяви, дадохме начален старт на медийната кампания. След това станахме малко излишни", посочи адв. Величков. 


"Панов ни каза, че това е неговата кампания, той иска да е независим в нея, да определи стратегията, графика и вида на срещите си. Изглеждаше, че той взема всички важни решения. Тогава попитахме каква е ролята на Ивет Добромирова, но не получихме отговор. Разбрахме само, че ние нямаме роля. Не знаем кой е плащал на нея. Това са въпроси, които не са към нас. Видяхме я точно два пъти", посочи Величков и допълни, че става дума за приятел на съпругата на Панов. 


По думите на Величков още в първите дни след регистрацията на инициативния комитет "червената лампа" е светнала на някои членове, но към онзи момент вече са се събирали подписи. 


"В политиката все още, където има демокрация, не е измислен модела, при който кандидатът да е всичко. Кандидатът, дори да е американския президент, действа с щаб с политолози, имидж мейкъри, които изработват стратегия, модели на поведение. Кандидатът влиза в рамката, работи с щаба. Панов остана с тогата, без възможност за възражения. Той каза - щаб не ми е нужен, аз съм щабът. Така получаваш този резултат. Панов не успя от съдия да се превърне в политик. Може би е искал трибуна, но да не е тръгнал да печели. Трябваше да го каже", посочи още Величков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 32644 |14.11.2021 Лозан Панов: Гответе се, краят Ви наближава! . 36| 4674 |11.11.2021 Христо Иванов към Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента . 6| 8125 |09.11.2021 Докато те умират, той пее: Когато забавата се превърне в трагедия . 18| 4533 |01.11.2021 Лозан Панов: Главният прокурор няма качества да е на този пост. Най-големият гаф на политиците е лакомията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads