Реклама / Ads
8| 2993 |25.07.2023 НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: 3 март се превърна в нещо като Ден на Русия в България

.
Венко Сабрутев, депутат от ПП-ДБ Източник: Стопкадър: ТВ1
С годините 3 март ни беше наложен като дата. С годините тази дата стана нещо като Ден на Русия в България. Виждаме, че на 3 март, на празнуването на уж националния ни празник там горе на Шипка се веят повече руски знамена, отколкото български. Това вече не е български национален празник. Ние, разбира се, ще продължим да честваме 3 март, трябва да продължим да отдаваме почит на българските воини, загинали за свободата на България.
 

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев във връзка с идеята, инициирана от ПП-ДБ, 24 май да бъде вписан в основния закон на страната като национален празник.

 

Народният представител бе категоричен, че като държава имаме нужда от всякакви празници, които да обединяват нацията.

 

"България трябва да спре да работи на ниво разделителни линии. 24 май е абсолютно безспорен български национален празник. Той е празник на ниво ценности. Ако нямаше 24 май, аз не съм сигурен, че България можеше да мине по този начин 500-годишно Турско робство. Ние сме проимали език и собствена култура. Ако нямаше 24 май, нямаше да я има песента "Ставай, ставай страна огромная!", защото тя всъщност се пее на нашия славянски език, който реално Св. Братя Кирил и Методий дават на славянските народи", каза още той.

 

Сабрутев коментира и изказването на руския депутат Пьотр Толстой, в което той изразява позиция относно контрола над Черно море.

 

"Много съжалявам, че този г-н Толстой не е като дядо си, защото дядо му е велик човек. Но този г-н Толстой си позволява за пореден път да отправя антибългарски послания. Това е недопустимо и тук г-жа Митрофанова трябва да даде обяснения - защо заместник-председател на руската "Дума" си позволява да говори по този начин срещу българската държава. Но от друга страна, не бих искал и да му придаваме такова голямо значение. Той не е дядо си и по всяка вероятност е в руската "Дума" само заради името си. Кой е аналогът на този г-н Толстой в българския парламент? Цончо Ганев. Все едно да отдаваме голямо значение на Ганев, което е абсурдно", смята народният представител.

 

По думите му Русия живее в един изключително грешен свят. 

 

"Руснаците страдат благодарение на своето управление. Там няма демокрация, там няма свободно изразяване на словото. Аз искам да задам въпрос - колко от нашите политици пратиха децата си да учат в Русия? Всички богати руснаци пращат децата си в Европа. Това е абсолютно показателно. Те искат да вземат Харвардско, Оксфордско образование. Те искат да са в Австрия - Виена е пълна с руснаци. Богатите руснаци са там", отбеляза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2655 |25.07.2023 Васил Пандов, ПП-ДБ: Конституционните промени са цел на това управление . 36| 4187 |23.07.2023 Промените в Конституцията на ПП-ДБ: По-малко власт на главния прокурор, 24 май - национален празник . 42| 2992 |18.07.2023 Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Темата за Украйна най-много стяга чепика на българския президент . 8| 2924 |15.07.2023 Венеция Ангова от ПП-ДБ: Държавата и администрацията започнаха да се събуждат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads