Реклама / Ads
0| 2881 |26.02.2024 НОВИНИ

Весо Овчаров е първият човек, скочил от Кула Снежанка със спийд крило и ски

.
Рекордьорът по акробатичен парапланеризъм и Red Bull атлет Весо Овчаров е първият човек, който скоча от Кула Снежанка, Пампорово с “бързо крило” и се приземява успешно на ски.
 

Рекордьорът по акробатичен парапланеризъм и Red Bull атлет Весо Овчаров е първият човек, който скоча от Кула Снежанка, Пампорово с “бързо крило” и се приземява успешно на ски.

 

Съоръжението е в експлоатация от 1978г., височината е 156м, а надморската височина 2000м. В горната част телевизионната кула има 2 пръстена, като Весо и екипът каскадьори от Disaster Arts CrewИлко Илиев, Иво Каракашев и Георги Пелтеков изпълниха поредица от скокове от по-високата панорамна тераса, разкриваща 360 – градусова гледка към Родопите.

 

Идеята за осъществяването на проекта идва от екипа на Disaster Arts, които мечтаят да направят поредица от скокове от високи кули в България, позволяващи различен набор от каскади.

 

“За жалост, условията не позволиха да изпълним всичко, което бяхме замислили, но се надявам да се върнем скоро и да довършим проекта.”, казва Илко Илиев, професионален каскадьор, познат от филми като Джеймс Бонд: No time to die; Бързи и Яростни и др.

 

“Вятъра, мъглата и минусовите температури направиха заснемането изключително предизвикателно. В рамките на 5минути държане на камерата, ръцете ми се вкочаняваха.”, казва Ивайло Дончев – единственият Red Bull фотограф в България.

 

Весо Овчаров споделя, че:
“Най-екстремни бяха условията, които се оказаха изключително неблагоприятни, но когато екстремното е добре преценено, то се превръща в забавление. Уменията на екипа, дългогодишният опит и екипировката в случая бяха от огромно значение. Благодарение на малкото 8м2 крило и удобните многофункционални панталони Pants 4 Life ,проектът беше изпълним. Ако трябваше да се използват обикновени седалки за летене, които силно ограничават движенията, то стънтът не би бил възможен.”

 

Проектът на Red Bull се реализира с подкрепата на Vivacom и Пампорово АД, без които достъпът до съоръженията не би бил възможен.

 

Виж повече на @redbullbulgaria.
Изтегли снимки и видеото от проекта ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2403 |26.02.2024 Пловдивският съд за пореден път отложи делото срещу близнаците от Цалапица . 1| 2311 |26.02.2024 България става един от домакините на ЕвроВолей 2026 за мъже . 0| 6404 |26.02.2024 ЕС прие правила, благодарение на които незабавните картови плащания в евро ще станат достъпни денонощно . 15| 3655 |26.02.2024 "Може би ще ви разочаровам!". Началникът на украинското разузнаване разкри от какво е починал Навални

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads