Реклама / Ads
15| 2509 |07.05.2024 НОВИНИ

Вяра Тодева за МОЧА: Няма причина "Шпагин" на чужда армия да бъде в центъра на нашата столица

.
Вяра Тодева Източник: бТВ
"Моето назначение е политическо и е напълно нормално всяко ново правителство да сложи свои областни управители. Така че, при моето освобождаване от позицията, всичко е рутинно.", това коментира бившият вече областен управител на София Вяра Тодева.
 

Тя обяви, че остава в политиката. "Нашата задача е да убедим хората, че силата е в тях и е важно да гласуват и да изберат в каква България искат да живеят. Ще бъда кандидат за народен представител, в листите на ПП-ДБ.", каза още тя в ефира на бТВ.

 

На въпрос дали е спазена законно процедурата при демонтирането на Паметника на съветската армия, Тодева коментира: "Ние се постарахме да спазим законодателството при демонтирането на Паметника на Съветската армия,да спазим буквата на закона. Изпълнявахме решението на ОбС. Самият паметник е и опасен, така че където и да бъде преместен, той трябва да бъде реставриран". 

 

Тодева е категорична, че това е било единственото правилно решение. "Мисля, че това беше правилното решение, няма причина "шпагини" на чужда армия да бъдат в центъра на нашата столица", допълни тя.

 

„Преди 10 ноември държавната и общинската собственост не са били разделени, а след демокрацията бе предвидено държавните и общинските имоти да бъдат разделени. Това все още не се е случило, а е трябвало да бъде факт през 1996 г. Държавата все още не знае кои са всичките ѝ имоти. Има реална опасност държавата и общините да изгубят голяма част от имотите си. Последно опитахме да спасим 22 дка в „Слатина” край летището. Оказва се, че там има царски указ, но едно лице си е заградило имота”, предупреди още тя.

 

За това защо не се е стигнало до споразумение с ГЕРБ-СДС за ротация, Тодева заяви, че такава нямало как да бъде реализирана предвид липсата на желание за довършване на реформите в правосъдието.

 

"Аз мисля че още през март месец, ние заявихме, че ако няма точно разписани реформи, няма как това правителство да продължи. За мен беше напълно логично как се развиха нещата. Ние спазихме уговорката както беше - акад. Денков да подаде оставка и след като не постигнахме споразумение, не бяха разписани предложения за реформи, нямаше как това правителство да продължи", коментира още обстоятелствата, довели до това да излизаме отново на избори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3027 |07.05.2024 Беларус обяви "незабавна проверка" на тактическите ядрени оръжия . 1| 5255 |07.05.2024 Д-р Благомир Здравков: Приемането на решение за строеж на частна детска болница е по-скандално в сравнение с отмяната му . 44| 8922 |07.05.2024 Евросъюзът забранява партии и организации, получавали пари от Русия? . 1| 2517 |07.05.2024 Никола Минчев: Колегите от ГЕРБ - СДС са търсили аналогия с издигането на Росен Желязков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads