Реклама / Ads
12| 5228 |06.02.2015 НОВИНИ

Вигенин видял смъртта в лицето в самолет

.
Кристиан Вигенин
Бившият външен министър Кристиан Вигенин бил на косъм от смъртта, след като самолетът му попаднал в опасна турбуленция. Инцидентът става на 31 януари.Той пътува от Виена за София с машина на австрийска авиокомпания.
 
"Самолетът изведнъж се наклони рязко на едната страна. Стоях до прозореца и видях как едното крило сочи към земята. От странната гледка сърцето ми се разтупа лудешки. Всичко стана за секунди, но точно тях няма да ги забравя никога", разказва  пътник от полета OS0793, който на 31 януари вечерта попада в изключително силна турбуленция, пише "168 часа".

Самолетът на Австрийските авиолинии, извършващ редовен полет от Виена до София, вече се кани да се приземи на столичното летище, когато внезапен порив на вятъра го размята като детска играчка. Машината се тресе неудържимо, а някои от пътниците са на ръба на истерията. Сред пасажерите, изживели една от най-страшните случки в живота си, е и депутатът на БСП и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин.

Самият той признава, че не помни да е имал друг толкова сериозен случай, въпреки че е заради работата си вече е прекарал стотици часове във въздуха.

Доказателство за сериозността на случката е и отказът на пилота да направи нов опит за кацане на летище София. След като успява да овладее машината, той прави обратен завой и каца в Белград.

"Капитанът излезе и обяви, че за нищо на света няма да пробва пак да кацне в София. Обясни ни, че се връща във Виена. Не мога да твърдя, че се е уплашил и той, както и всички други пътници, но явно не му се рискуваше. Много от пасажерите обявиха, че бързат и не могат да се разкарват като куфари по летищата. Стана страхотен скандал, но пилотът беше непреклонен. Аз и още 30 човека обявихме, че искаме да слезем в Белград. Опитаха се да ни залъжат, че това е невъзможно. Заплашихме с бунт и в крайна сметка ни свалиха", разказва пасажер от полет OS0793.

Според него бившият министър Кристиан Вигенин не е бил сред тези, които са пожелали да слязат на сръбска земя. По време на турбуленцията секретарят на БСП също демонстрирал железни нерви и не показал никакви признаци на паника
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5450 |02.02.2015 Щерката на Уитни Хюстън на крачка от смъртта . 26| 5323 |02.02.2015 Вигенин: БСП има хубави идеи, но не може да ги разкаже добре . 0| 4300 |28.01.2015 Разпъват на кръст социалните заради смъртта на дете . 17| 4255 |26.01.2015 Вигенин: Програмата на правителството е механичен сбор от идеи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads