Реклама / Ads
8| 13260 |15.05.2021 НОВИНИ

Владимир Дончев разказва любопитна случка с Ананиев

.
Владимир Дончев
Мислех да не ровя около бившия финансов министър “Кирчо”, както го наричаше господаря му от Банкя. Той обаче много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ, с която се опита неуспешно да се изкара смел герой, опълчил се на президента Радев в началото на мандата на миналото служебно правителство. Така пак ме дръпна за езика и ми припомни стари работи, в които по стечение на обстоятелствата участвах индиректно.
 

Става дума за времето в началото на 2017 г., когато през януари Радев назначи Герджиков за Премиер на предното служебно правителство, а Ананиев за финансов министър. Точно в този период “ Кирчо” смело се опънал на Радев по негови думи и героично отказал да уволни шефовете на НАП Бойко Атанасов и на Митниците - Розалия Димитрова. Това той представи като лично решение, пример на последователност и независимост.

 

Не е така обаче! По същото време хора, имащи отношение към провеждането на събитието Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ме помолиха за съдействие пред премиера Герджиков, за отпускане най-после на спряните от Борисов средства за събитието. Естествено аз направих контакт с премиера, с който сме работили заедно още в 39 НС и той съответно препрати към финансовия министър. Отговорът на Ананиев буквално е бил: “Правя само това, което ми нареди Бойко Борисов. Ако каже ще ви отпусна милионите!”.

 

Парите бяха отпуснати месеци по-късно, но от правителството на Борисов и това закъснение се отрази и на подготовката и на провеждането на Пловдив ЕСК-2019. А “смелият” Кирчо Ананиев незабавно след смяната на служебното с редовно правителство на Борисов като финансов министър в него уволни през май 2017 г. “спасените” от него в схватка с Радев шефове на НАП и Митниците и назначи новите, по-приближени на ментора му от Банкя лица, които вчера бяха уволнени от министър Асен Василев! Та толкова за смелостта на Ананиев!

 

Владимир Дончев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6727 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 6| 4201 |13.05.2021 Татяна Дончева: Хората, които са слуги на ГЕРБ, трябва да бъдат отстранени от държавната администрация . 14| 4419 |12.05.2021 Владимир Дончев: Прекалено изпитание за нервите е Сачева, Дончев и Митов по трите телевизии . 18| 8668 |11.05.2021 Дончева: Ако някой е потресен от високия интелект на едрия бизнес, може да се запита какъв е кръгът на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads