Реклама / Ads
11| 3496 |26.01.2021 НОВИНИ

Владимир Владимиров: САЩ ще следят и помагат за евроатлантическата интеграция на Македония

.
Посещението на външния министър на Сърбия беше много интересно и отвори много въпросителни. От 7 години насам не е имало официално посещение на сръбски външен министър в България. Това посещение показва, че явно за Сърбия България е важна страна- партньор и той идва да комуникира най-важните проекти между двете държави.
 

Това каза Владимир Владимиров експерт по Балканските въпроси и координатор на сектор „Обществени комуникации и публични въпроси“ в ПП „Републиканци за България“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV 1.


По думите на Владимиров „Турски поток“ отваря много въпроси във вътрешен и външен план. „Българските граждани не знаят реалните параметри на този проект, тъй като договорът не е публичен. Оказа се, че цената за Сърбия е по-евтина от тази за България“.


Експертът уточни, че темата за Северна Македония е прекалено важна както за Сърбия, така и за България, за да бъде подмината на вече проведената среща при посещението на сръбския външен министър Никола Селакович в България. Още повече, че преди време Ивица Дачич обяви, че Сърбия е готова на търговия.


„Сърбия във всяка една нейна интеракция не е дошла без предложение в България. Със сигурност Северна Македония е била тема на разговор и ние сме в по-лошата изходна позиция“, е на мнение Владимир Владимиров.


Логистичният и хуманитарен руски център в Ниш не е нищо по-малко от разузнавателна база, която по въздушна линия се намира на по-малко от 100 км от границата с България.


„Към кого е насочена тази база? Министър Захариева трябва да запита за част от новото руско и китайско въоръжение, което пристига в Сърбия, разположено ли е по границата с България и би ли могло да се използва в тази посока“, един от въпросите, на които тя не дава отговор от няколко дни, след като и бяха зададени от Републиканци за България.


Владимиров разказа, че сърбите имат голямо политическо, икономическо и военно-разузнавателно влияние в Северна Македония. „Те контролират големи политически и икономически кръгоове и от тяхна страна най-важен е въпросът свързан с Косово – това е туморното образувание на сръбската политика. Ако България оттегли подкрепата си за Косово, то тогава Сърбия би могла да спазари помощ в спора за Северна Македония“, споделя той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7981 |14.12.2020 Психиатърът д-р Владимир Сотиров: Борисов обича да е благодетел, хвърля прах в очите на хората . 8| 5016 |10.11.2020 Владимир Путин: Всички руски ваксини срещу Covid-19 са ефективни . 12| 7782 |22.10.2020 Владимир Береану за Фрог: Вършим си работата на журналисти и това дразни властта . 38| 12441 |03.09.2020 Владимир Береану: Борисов вече открито действа като изпечен диктатор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads