Реклама / Ads
14| 5096 |05.07.2013 НОВИНИ

Владислав Горанов: Решението за стабилност са нови избори

.
Източник: Булфото
"ГЕРБ споделят тезата на президента, че единственият изход от ситуацията са нови избори", заяви депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.
 

"Президентът има трезва преценка за това, че в момента е необходима стабилност, и дава решението – нови избори", каза Горанов. Ние не сме тези, които подклаждат протестите, ние не сме тези, които създават напрежение в обществото, каза той. „Да, ние искаме предсрочни избори", каза Горанов. „Ние не сме виновни за политическата нестабилност. Не сме я създали ние", каза той. Създаде я безпринципната договорка, която създадоха три субекта, каза Горанов. „Ако някой иска да обвини ГЕРБ, че трябва да се ходи на избори, ние тази вина я приемаме", каза Горанов.

"Всички промени, свързани с разширяване на мажоритарния избор, доколкото Конституцията го позволява, свързани с увеличаване на достъпа, чрез намаляване на прага за влизане в парламента, необходимия депозити и необходимия брой на подписи е приемлив за ГЕРБ и сме готови да подкрепим такива изменения. Това е и единственият дебат, в който сме готови да участваме в рамките на 42-ото Народно събрание", каза Горанов.

Опитът за насаждане на несигурност в икономиката и финансите на държавата е много по-лошо за икономиката от една или друга фискална политика. „Ако се визира 2009 г., когато наистина имаше катастрофа в публичните финанси поради недалновидната политика на тройната коалиция и развитието на икономиката от края на 2008 г., правителството трябваше да компенсира едно огромно задлъжняване. Това е първата и единствена година, заради която можем да търпим някаква критика", каза той. Оттам нататък за държава във валутен борд въпросът дали държавното потребление може да замести липсата на доверие в икономиката, е спорен, каза Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6589 |02.07.2013 Златанова разбра решението на Иван Йорданов да откаже за зам.-министър . 136| 5486 |15.06.2013 Станишев: Ще подкрепим решението на премиера да предложи друг шеф на ДАНС . 15| 7164 |10.06.2013 Владислав Горанов: Новите управляващи манипулират данните за бюджета . 16| 7135 |02.05.2013 Горанов: Три години не вдигнахме пенсиите заради БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads