Реклама / Ads
17| 7336 |11.03.2012 НОВИНИ

Водеща призна, че се бори с рака

.
Водещата по Нова ТВ Нана
Борбената водеща на "Съдебен спор" Нана събра смелост и сподели пред Иван и Андрей в "Станция Нова", че има рак в напреднала фаза. През сълзи тя извади купища документи и биологичен материал и не спести факта, че излиза от болницата след като са й отстранили лимфни възли.
 

Провокирала съм много хора да говорят, очаквала съм диалог и няма как да се чувствам нормално. Но няма място да се крия и да плача. Има толкова много хора, които стоят пред кабинетите и искат да бъдат чути,  които имат подобни диагнози, разказва русокосата фурия.

Моят страх е дали ще се справя с подобна болест. Хората трябва да знаят, трябва да са наясно, затова ще кажа всичко открито. Оказва се че ракът се превръща в епидемия. Особено, когато говорим за жени и рак на гърдата, категорична е Нана.

"На 14 февруари влязох в болница, имах съмнение, че съм бременна. Една седмица по-късно се оказа, че ме приемат, защото двама лекари казаха, че трябва да изрежат лимфните ми възли. Бяха направили скенер с контраст на белия дроб. В такива случаи, знаете, човек полудява. Дойде лекар и ми каза, че има метастази и тогава аз го попитах: Ще се мре ли?

Когато ми казаха: "метастази", шейсетгодишните хора ми се сториха столетници. Хирурзите, знаете, че не са хора, призвани да бъдат психолози. Аз съм наследствено обременена, баща ми почина от рак на белия дроб за месец. Когато се обадих на Джон, мъжа ми, бързо му казах, че имам рак. Казах и на сестра си. Накрая, казах и на майка ни. Аз имам особено чувство за хумор, решиха, че се шегувам", признава актрисата.

"Първият ден беше ад, следващите също, продължи да разказва Нана. Аз обаче се опитвам да следвам някаква логика. Имам лекарка, която е като пътеводна звезда, не можех да заспя. След като не заспах до 3 часа, изпих единствения Лексотан в живота си, четвъртинка. Аз съм лош пациент. Не ползвам психолози, но усетих, че имам нужда от такъв тип помощ. Питах се кое е по-лошо: да пия лексотани или да пия. Най-големият ми ужас беше, че се опитвах да изкарам целия си сън. Доста плаках през последните дни. Вече съм тръгнала на борба. Чувствам се като в асансьор - ту си горе, ту си долу, ревах като магаре, когато видях една майка, която разхождаше детето си за ръка. Аз съм в дива истерия, нося документи навсякъде - мамографии, хистологии, всевъзможни неща.

Джейсън е на 2 години половина, но усеща, че нещо се случва. Метастазите са открити, но не могат да открият със сигурност първоначалното огнище. Баща ми беше казвал, че ключовото звено в медицината са патолозите. Първият ми патолог - доктор Дакова, каза че е трудно да се разбере след многократните изследвания. 

Албена Факирова - патоложката ми, невероятна жена, ми каза, че изследванията водят към тумор в гърдата. Вижте ме как ходя със стъкленици, с биологичен материал. Патоложката ми каза, че става дума за гърдата. Лекарите в България масово режат, преди да стане ясно всичко. Ще се боря за това, да не се случва това повече. Един месец след като родих, ме накараха да направя изследване. Все пипах, усещах, че лимфния възел се втвърдява и благодаря, че го изрязаха. Благодарна съм, че ми отрязаха лимфния възел", разказва актрисата и водеща в Нова ТВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6845 |11.03.2012 Станишев: Амбициите на Кунева бяха ясни преди изборите . 55| 5562 |10.03.2012 Борисов: Човек на ГЕРБ ще е здравен министър . 88| 6430 |10.03.2012 От ЕНП доволни как борим корупцията и мафията . 92| 7026 |09.03.2012 Борисов в НС: Да ни благодарите! Запазихме стабилността в България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads