Реклама / Ads
6| 2616 |27.11.2023 НОВИНИ

Водно оръдие и много полиция пазят Боби Михайлов в Бояна

.
В 13:00 ч. започна заседанието на Изпълкома на Българския футболен съюз. Очаква се да стане ясно дали председателят Борислав Михайлов ще хвърли оставка. Пред сградата на БФС в кв. “Бояна” се е събрала полиция. Има и две водни оръдия. В района има около 20 буса и много патрулки. Достъп има само пеша - колите могат да паркират на около 200 метра от базата, предават медии на място. 
 

По всичко личи, че Изпълкомът ще се проведе при засилена охрана. Вероятно ръководството се притеснява от евентуални протести пред сградата на Българския футболен съюз, след като на 16 ноември в центъра на София се стигна до яростни сблъсъци между полицията и протестиращите пред стадион “Васил Левски”. Задържани бяха десетки хора. Сигналите за бити от полицията граждани доведоха и до политическо напрежение и призиви за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.


Призиви за оставката на Борислав Михайлов има отдавна. 

 

Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА. ФрогНюз вече писа, че не е съвсем ясно дали именно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации. 


Протестът обаче се състоя. Градусът на напрежението се покачи допълнително, след като полицията се опита да разпръсне запалянковците с водни оръдия. От агитките хвърчаха пластмасови и стъклени бутилки, мятаха се бомбички. Беше подпален и бус.


Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително мълчаливи. Костадинов показа среден пръст. 

 

Самият Михайлов вече отказа да хвърли оставката си, непосредствено след събитията. Очаква се това да се случи днес. Дневният ред на заседанието обаче не е известен и е възможно въпросът да бъде подминат. В спортните среди се спекулира, че наследник на Боби Михайлов на шефското място в БФС може да стане Красен Кралев. Въпросът повдига за пореден път адвокатът по спортно право Георги Градев. Според него има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2808 |27.11.2023 Снежинки колкото тиган - в американския щат Монтана . 8| 56186 |27.11.2023 Кога е била най-лютата зима в България - сняг до покривите, Черно море и Дунав замръзват . 2| 2486 |27.11.2023 Над 1200 служители на ЕРМ Запад продължават да отстраняват авариите, причинени от тежките метеорологични условия . 1| 2521 |27.11.2023 Черен петък, кибер понеделник… Време е да дарим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads