Реклама / Ads
4| 4248 |18.01.2024 НОВИНИ

Военен блогър: Украйна увеличи около 30 пъти производството си на боеприпаси

.
Военният блогър и коментатор Дани Иванов Източник: Стопкадър: YouTube
"Много важно е да се отбележи, че Украйна вече успява да голяма степен сама да възстанови собственото си военно производство, индустрия, с помощта на Запада, разбира се. Тя увеличи около 30 пъти производството на боеприпаси. Наскоро качих първия клип на украински дрон с реактивен двигател. Така че може да се очакват вече и дронове, насочени към Москва."
 

Това заяви военният блогър и коментатор Дани Иванов в предаването "Денят с В. Дремджиев".

 

По думите му руската зимна офанзива се е провалила напълно.





"20% от руския флот беше унищожен от Украйна. Русия в момента не е в състояние да проведе мащабните атаки, които се очакваха в Харковска област, в Купянск и като цяло в Донецк. Руснаците очакваха да завземат района на Авдеевка, но се провалиха. Очакваха да завземат района около Бахмут - Андреевка например - никакъв успех нямат там. 5-и, 6-и месец атакуват Купянск, нямат никакъв успех. В Харковска област се провалиха също. Особено интересно е да се констатира, че украинските удари имат голям ефект, които са по територията на Русия. Това са в Ростовска, в Брянска и Белгородска област. Аз 15 часа в денонощието имам пълен мониторинг на руски групи в социалните мрежи - тези хора, които бяха със Z символите, поддържаха Путин и войната, вече взеха да казват "Ние искаме мир, уморихме се, трябва да се евакуираме"", каза още експертът.

 

Според него Русия вече е в състояние единствено да прави провокации, нищо повече.

 

"Тя няма капацитет да води пълномащабна война. Русия произвежда около 100 ракети месечно. Докато не бъде разоръжен агресорът, той ще представлява проблем. Режимът на Путин живее единствено от наличието на врагове", уточни той.

 




Иванов коментира и случая със свалянето на разузнавателния самолет А-50 от украинските сили.

 

"Докато целият свят очакваше, че Русия ще нанася такива удари, ние виждаме, че ударите идват по нея. Твърди се, че това е най-вероятно първият от такъв тип самолет, който е свален. Между другото, Русия вече подобрява няколко рекорда. Руска подводница беше унищожена за първи път в света от крилата ракета. Досега крилата ракета никога не е унищожавала подводница. Също така, руски кораб беше унищожен преди да бъде пуснат в експлоатация - когато беше ударен заводът в Севастопол. Русия в тази война вече подобрява рекорди. Да се надяваме, че ще продължава все в този дух", подчерта анализаторът.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4579 |18.01.2024 Писта „Стената“ в Пампорово е готова за Световната купа . 9| 6204 |18.01.2024 Максим Бехар: Обстановката не е революционна, няма изявен враг като Борисов и Гешев . 1| 4623 |18.01.2024 Осъдиха условно певицата Белослава за шофиране след употреба на алкохол . 2| 4081 |18.01.2024 Никола Минчев: Дал съм принципното си съгласие да бъда водач на евролистата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads