Реклама / Ads
0| 4353 |01.04.2016 НОВИНИ

Военна прокуратура разпитва Ненчев за поръчки за облекла

.
Николай Ненчев
Заради разследване на поръчка на облекло на Интендантско обслужване от 2014 г., министърът на отбраната Николай Ненчев отговоря повече от час на въпроси на военните прокурори.
 

 След разпита той заяви, че в разпита му нямало обезпокоително и даже бил полезен, съобщи БНР.

 

Вършат си хората работата добре. Аз не намирам нищо обезпокоително. Добре, че е започнала тази проверка. Просто хората искаха да видят дали процедурите са валидни и други мои подчинени са дали информацията, каза той.

 

На въпрос дали досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, Николай Ненчев заяви: А, не знам. Аз трябваше да кажа конкретни неща, какво съм разпоредил, какво зная и така. Мисля, че не е загубено време в никакъв случай и е добре, така и за в бъдеще, защото по този начин разбирам къде би могло да има слабости, които трябва да поправя, но не казвам, че има.

 

Военният министър коментира, че очаква до дни да приключи проверката на военния инспекторат на спрените обществени поръчки в Министерството и изрази надежда скоро да има резултати и от одита на Сметната палата:

 

Сметна палата, надявам се, да откликнат на молбата ми.  Те са независима институция. Действително ще се радвам възможно най-скоро да направят една пълна обстоятелствена и прозрачна проверка, за да бъдем всички спокойни. Аз съм спокоен за всичко онова, което се е случило в рамките на моя мандат.

 

Г-н Цанов ще бъде в отпуск докато приключи проверката на Сметната палата, за да няма и грам съмнение, че по една или друга форма въздейства. Правил съм всичко възможно от първия ден да се стремим към по-голяма прозрачност, да бъдат извършени всички необходими проверки,  и съм го правил във всеки конкретен случай, за който има минимално съмнение, да не говорим тогава, когато се касае за по-големи суми. Така, че да Ви помоля от тук насетне заповядайте и по време на процедурите, интересувайте се, питайте. Вярвам, че проектите, което са и за големи суми, инвестиционни суми, ще получат един изключително голям обществен интерес, така, че моля Ви за по-голяма съпричастност в това отношение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3969 |01.04.2016 Викнаха Ненчев да дава показания във военна прокуратура . 0| 5834 |31.03.2016 Прокуратурата потвърди новина на Фрог: В дома на Цветанов са открити 175 000 лв. . 0| 6326 |30.03.2016 Операция на ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата тече в ИА "Автомобилна администрация" . 0| 5968 |30.03.2016 Прокуратурата иска арест за кмета, хванат с 24 кг. наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads