Реклама / Ads
0| 5099 |23.10.2013 НОВИНИ

Връщат 3 кг. злато на сем. Рашкови?

.
Дали да бъдат върнати три килограма златни накити на фамилията на Кирил Рашков – този въпрос е в юрисдикцията на Асеновградската прокуратура. Срокът, в който трябва да се произнесе, е месец. Поводът е молба от адвокатите на Рашкови, внесена във вторник.
 

Накитите бяха иззети като веществени доказателства през есента на 2011 г., когато къщите на семейството в селото бяха опожарени, а при размириците два от джиповете им "Мерцедес" - обърнати от протестиращи хора. В тях полицаите намериха златните накити и ги приложиха по делото срещу Симеон Йосифов, който прегази 19-годишния Ангел Петров от Катуница. След смъртта на младежа започнаха размирици в селото, а недоволните обърнаха джиповете. Колите са били собственост на внуците на Кирил Рашков, като единият от тях е взет на лизинг.

При обиските са иззети златни пръстени, обеци, ланци, часовници и два биберона със златна дръжка, общо 3 кг. Бижутата се водят собственост на снахите на Рашков Младенка Николова и Елеонора Василева, които живеели на семейни начала с двама внуци на Кирил Рашков.

Килограмите златни бижута, открити в двата луксозни мерцедеса на Рашкови в Катуница, да бъдат конфискувани, поиска прокурорът Красимир Папаризов по време на делото срещу шофьора убиец Симеон Йосифов, пише "Марица".

Златните бижута са описани върху три печатни страници, сред тях, освен множеството пръстени, обеци, ланци, часовници, има и биберони със златна дръжка. Окръжният съд отсъди първоначално бижутата да бъдат върнати на собствениците им. След това различни инстанции на прокуратурата и съда се занимаваха с казуса със златото.

Адвокатите на Рашкови са представили документ от разследване, че няма данни накитите да са свързани с престъпление. Те твърдят, че от месеци подават жалби до различни инстанции, но резултат няма.

Междувременно стана ясно, че родителите на загиналия Ангел Петров - Атанас и Веселина от село Катуница, са завели дело срещу застрахователя в Софийски градски съд, което ще се гледа в края на ноември. Засега се знае, че цената на иска е рекордна, но адвокатите им Христо и Александър Мишеви отказаха да назоват точната цифра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5308 |16.10.2013 Компютрите "Правец" се завръщат на пазара . 1| 5666 |16.09.2013 След три месеца връщат тялото на убитата Стефка . 28| 5763 |12.08.2013 Последно: депутатите се връщат за бюджета в петък . 142| 4795 |18.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връщат в НС при конкретна дата за предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads