Реклама / Ads
6| 5596 |01.10.2014 НОВИНИ

Взрив и ранени в барутната фабрика в Горни Лом

.
Това е пореден взрив във фабриката
Взривила се е барутната фабрика в Горни Лом, община Чупрене, област Видин. Има пострадали.Засега има информация, че са пострадали две жени, които били на портала, но според източници от фабриката пострадалите са повече, съобщи bTV .
 
Информацията потвърди кметът на Община Чупрене Ваньо Костин. Той съобщи за пострадалите двете жени, като каза, че в момента на експлозията във фабриката е имало и други хора, но не е ясно колко.

 

Инцидентът е станал в 17.05 часа. Заводът, който е частна собственост, произвежда взривни вещества за граждански цели и утилизира боеприпаси. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и пожарната. Уведомена е Инспекцията по труда.

 

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен. Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на Република България на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.


Все още нямам подробности по случая. Получих информация от министъра на вътрешните работи и от ръководството на ДАНС. Става дума за фабрика за взривни вещества в района на Горни Лом. Станал е мощен взрив. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след заседание на Министерски съвет във връзка с избухналия взрив във фабрика в Горни Лом, област Видин„Все още не е ясно какъв е броят на жертвите, но пораженията са тежки. Тепърва остава да се разбере дали има жертви или ранени. До този момент нямаме конкретна информация”, посочи проф. Близнашки.

„Очаквам съответните ведомства да ни уведомят за своите проучвания на място. Изпратили са екипи, органите на реда се опитват да установят щетите”, добави премиерът.

Жителите на населеното място са в паника, тъй като това е поредният инцидент във фабриката. През 2010 г. серия взривове в завода за опасни взривни материали „Миджур” стреснаха видинското село Горни Лом. Тогава бяха ранени четирима, а двата цеха на завода бяха напълно унищожени.

Горни Лом има 150 жители, които са работили в завод "Миджур". Взривът през 2010 г. ги остави без работа, но това не беше първата експлозия в предприятието. През 2007 г. един мъж загина, а жена пострада при взрив на поточната линия в един от цеховете, припомня tribali.info.

Последният взрив във фабриката в Горни Лом бе в началото на февруари 2010 г.Пожар, при който леко пострадаха четирима души, впоследствие доведе и до взрив в склад на частната фабрика за взривни материали в село Горни Лом, община Чупрене тогава. По време на смяната в завода е имало и други работници. Ранените са без опасност за живота. Двама от тях са освободени да си идат вкъщи почти веднага, след като са прегледани от медиците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6779 |29.09.2014 О.Октай: Тайна подкрепа на ДПС за ГЕРБ ще взриви България . 1| 5287 |10.09.2014 Мъж и жена станаха на пепел след взрив на "Жигули" . 0| 4781 |11.08.2014 Изписаха трима работници, пострадали от взрива в Костенец . 0| 4618 |09.08.2014 Тежко раненият от взрива в Костенец излиза от кома

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads