Реклама / Ads
23| 6702 |11.03.2014 НОВИНИ

М. Захариев пред Фрог: Идеята на Великов за любовниците носи смях без ефект

.
Източник: Булфото
Предложението на председателя на БОРКОР Бойко Великов да се декларират любовниците на политиците се прие с ирония от депутатите от Коалиция за България, научи Фрог нюз. Шокиран съм от идеята, въпреки че мен персонално не ме касае, тъй като най-важното нещо в живота ми е моето семейство, коментира народният представител от КБ Мартин Захариев.
 

 

Изказването буди ирония – от някои колеги симпатична, от други – саркастична. Никой не приема на сериозно подобно предложение. Не отричам, че има дефицит в Народното събрание по отношение на действащ етичен кодекс. Струва ми се подходящо депутатите да се замислят и приемат етичен кодекс, който е свързан преди всичко с темата за морала в политиката, посочва Захариев.

 

По негово мнение не е необходимо да се декларират любовници, за да се избегне конфликта на интереси. „В закона има достатъчно гаранции за конфликти на интереси. Те се спазват веднъж от Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Втори път - има такава действаща комисия в самия парламент. Ако вървим в подобна посока, може би аз ще трябва да декларирам хобитата си, защото те водят също до емоционални зависимости. Емоционалните обвързаности много трудно могат да бъдат сложени във вид на декларация на хартия, убеден е депутатът.

 

„На високата позиция, на която стои Бойко Великов, подобни инициативи звучат нелепо. Убеден съм, че освен кратковременния смях, който ще провокира неговото предложение, никакъв друг ефект няма да има. За жалост това не е в полза на институцията, която представлява, както и е в негов персонален ущърб.  Самата институция е спорна и недостатъчно обществено приета  -  първо заради дългия период, в който обществото изчакваше нейното конституиране и заработване, и второ - поради  съмнителните резултати, които произвежда”, убеден е Захариев.

 

Той се обърна към Великов с думите: „Имаме ли правна дефиниция за думата любовници. Важно е дали тълкуваме думата в мн.ч. и в значението й влизат мъже и жени или тълкуваме думата само в женски род”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5288 |10.03.2014 Томислав Дончев: Готов съм да се върна от ЕП при предсрочни избори . 7| 5836 |10.03.2014 Предлагат уволнение на Ситнилски! . 52| 5620 |08.03.2014 Б. Димитрова предвиди люта битка между БСП и ГЕРБ на евроизборите . 3| 5381 |07.03.2014 Дават "последна дума" на имамите в Пазарджик преди присъдите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads