Реклама / Ads
2| 4253 |28.09.2017 НОВИНИ

Захариева: Не съм била на срещата на Румен Радев с Бил Клинтън

.
Екатерина Захариева
Президентът Петро Порошенко пое ангажимент, че новият закон за образованието в Украйна няма да засегне правата на българското малцинство в Украйна. Ние следим много внимателно тази тема. Бяхме категорични пред президента Порошенко. Законът вече е факт в Украйна.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ външният министър Екатерина Захариева. Той по-скоро може да даде нова възможност за българската страна, защото при другите страни е малко по-различно. Българският език се изучава като чужд език в украински училища и се изучава крайно недостатъчно. Точно тук трябва да работим и работим. Не са верни твърденията, че не сме реагирали адекватно. Идеяата е да се увеличат часовете по български език, както и други предмети също да се изучават на български. Сега това се случва само в неделни училища. Въобще не е вярно, че не сме реагирали. Напротив. Работим много усърдно по този казус, категорична беше тя.

 

По повод визитата в САЩ,  Захариева уточни: Не съм била на срещата на президента Румен Радев с Бил Клинтън. Аз не виждам нищо лошо в тази среща. Не мисля, че ще има някакви дипломатически проблеми. Не мисля, че това ще се случи. Не знам дали е отправена покана Клинтън да посети България. Такава има към Доналд Тръмп. Работим и за посещение на Бойко Борисов в САЩ. Бил Клинтън е уважаван политик и не смятам, че има проблем в срещата между двамата президенти, каза още Захариева.

 

Външният министър даде подробности и за откритата мъртва българка на гръцкия остров Миконос. По информацията, която имаме, инцидентът е станал на 25 септември. Най-вероятно става въпрос за нещастен инцидент - падане от високо. Разследването продължава и трябва да изчакаме. До тялото на жената са намерени чанта, пари и едва ли става въпрос за грабеж. Роднините на младата жена са уведомени. Доколкото знам тя е била турсит. Пак ще повторя, че най-вероятно става въпрос за нещастен случай, а не за престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3749 |25.09.2017 Условна присъда за жена от Севлиево, пребила учителка . 0| 3827 |13.09.2017 Петорна техническа експертиза потвърждава, че Емилия Ковачева е била бебето . 0| 3974 |11.09.2017 Папа Франциск с рана на лицето при инцидент с папамобила в Колумбия . 3| 4376 |03.09.2017 Експлозията в Северна Корея била 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads