Реклама / Ads
1| 4655 |03.12.2014 НОВИНИ

Закопчаха близо 30 роми във Варна за наркотици

.
Общо 27 души са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие на разпространението на наркотици във Варна. Това съобщиха от полицията в морската столица. Операцията е проведена във вторник в квартал „Максуда".
 

Всички задържани са криминално проявени, някои от тях са осъждани. Те са на възраст между 25 и 50 години.

 

При претърсвания на различни адреси във Варна криминалистите се натъкнали на над 100 грама твърди наркотични вещества, 50 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол, електронни везни и пластики със следи от наркотични вещества, консумативи.

 

Иззет е газов пистолет без регистрация. На два от адресите са установени обособени помещения за употреба на наркотици, като в едното от тях са задържани двама души.

 

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени на кои от задържаните да бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за неотклонение да бъдат поискани.

 

 

Има престъпност, но тя няма непременно и само ромски произход. Това мисли силовият вицепремиер Меглена Кунева по повод въпрос на атакиста Илиан Тодоров, свързан с престъпността, предимно в малките населени места по време на днешния парламентарен контрол.

 

По време на редовния блицконтрол националистът поиска Кунева да обясни как ще преустанови този "фарс", свързан с "геноцида" на българските граждани, главно по селските райони, където цигански банди се гаврят с нашите баби и дядовци.

 

"Всеки ден ставаме свидетели на поредното нагло убийство от цигани", възмути се атакистът и междувременно изтъкна, че българските граждани плащат от джоба си да се охраняват, докато България е на 8 място в света по брой полицаи.

 

Кунева даде знак, че не желае да иззема ведомствената компетентност на нито един министър - нито на министъра на правосъдието, на външните работи, на вътрешния ред и т.н, нито на ДАБЧ и т.н. Тя определи въпроса на Тодоров като общ политически. Факт е, по думите й, че има несигурност в страната. Силовият министър обаче прояви предпазливост и уточни, че не оцветява престъпността по етнос.

 

"Престъпността няма непременно и само ромски произход", коментира Кунева и допълни, че сигурността ще бъде на дневен ред през следващите месеци. Тя увери, че МВР е много силно ангажирано с охраната на границите ни.

 

Въпросът за сигурността обсъждала с министър Вучков и тя може да бъде постигната с много технически средства - например камери. Според Кунева това ще намали необходимостта от присъствието на жива сила.

Така също силовият вицепремиер предложи местен и разпознаваем от хората полицай във всяко населено място, който да получава задачи от местната власт. Желанието на Кунева е с общи усилия, да намерят най-добрата формула за това, което може да се направи със съществуващия числен състав на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3902 |03.12.2014 Заловиха шофьор с 5,33 промила . 2| 4267 |01.12.2014 Закопчаха девойка, "муле" на ало измамници . 15| 6650 |01.12.2014 Кънев за Бинев: Тежък компромис, сериозно отстъпление . 1| 4378 |24.11.2014 Ивелина Василева: Може да загубим близо 200 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads