Реклама / Ads
2| 2722 |30.06.2023 НОВИНИ

Залужни: Това не е шоу. Всеки метър освободена земя е пропит с кръв

.
Източник: Twitter
Дразня се, когато чуя, че дългоочакваната украинска контраофанзива в източната и южната част на страната е започнала по-бавно от очакваното. Войските ми се придвижват напред всеки ден, дори и да са само 500 метра. Това не е шоу, което цял свят гледа. Всеки един метър освободена земя е пропит с кръв.
 

Това заяви в обширно интервю за "Washington Post" главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.


Западни танкове дебютираха на бойното поле след началото на украинската контраофанзива по-рано този месец. Няколко вече са били унищожени. Украйна все още не е започнала основния напор на контранастъплението си, казват анализатори. Това посочи и военният министър Олексий Данилов. Не всички нейни специално подготвени сили са били ангажирани на фронтовата линия, а тези, които все още изглежда, проучват слабите места в отбраната на Русия.


За да може контранастъплението на Украйна да напредне по-бързо, генерал Валери Залужни заяви, че се нуждае от повече оръжие от всякакво естество. Украйна все още не е получила модерни бойни самолети, но се очаква бързо да си върне територия от окупацията руснаци. Американски F-16, обещани съвсем наскоро, вероятно няма да пристигнат до есента - в най-добрия случай.


"Нека просто кажем, че броят на самолетите, които дежурят близо до нашите западни граници, е два пъти повече от броя на руските самолети, които опустошават нашите позиции. Защо не можем да вземем поне една трета? Никой не казва, че утре трябва да се превъоръжим и да получим 120 самолета. Не ми трябват 120 самолета. Няма да заплашвам целия свят. Много ограничен брой би бил достатъчен. Но те са необходими. Защото няма друг начин. Защото противникът използва друго поколение авиация", коментира Залужни. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2854 |30.06.2023 Първан Симеонов по повод случващото се с ”Възраждане”: Близко сме до това да създадем политически чудовища . 1| 2690 |29.06.2023 Министър Шалапатова става председател на Надзорния съвет на НОИ . 13| 3206 |28.06.2023 Стела Николова: Отношението на хората от ”Възраждане” е тенденциозно. Имам чувството, че това е пародия . 2| 2700 |28.06.2023 Христо Грозев: Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads