Реклама / Ads

2| 3729 |24.08.2014

В Западна България плащат средно по 29 лв. ток на месец

.
Средната сметка за консумираната през юли 2014 г. електроенергия в Западна България е 29 лева – без промяна спрямо юли 2013 г., въпреки че средното количество консумирана електроенергия е нараснало от 171 на 180 квтч. Данните показват, че ръстът в потреблението не се е отразил върху сметката заради по-ниските крайни цени на електроенергията през юли 2014 г. спрямо същия месец на миналата година.
„Напомняме на нашите клиенти при по-дълго отсъствие да изключват електроуредите от контактите. Включените в контакта уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност или реално не работят. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди вследствие на лоши метеорологични условия“,  каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Повишаването на енергийната ефективност и насърчаването на разумната консумация на електроенергия са важна част от концепцията за корпоративна социална отговорност на ЧЕЗ и са в съответствие с Директивата за енергийна ефективност при крайното потребление и енергийните услуги. ЧЕЗ провежда дългосрочна кампания за насърчаване на разумното и отговорно използване на електроенергията. Като част от нея ЧЕЗ подготви 10 съвета, които могат да намалят сметката на домакинствата за ток с до 15%. В периода февруари-май 2014 г. служители на компанията проведоха образователната инициатива „За децата и енергията“ сред ученици от начален курс от 18 училища  в Западна България. Клиентите могат да намерят допълнителна информация за възможностите за намаляване на потреблението на електроенергия на микросайта на ЧЕЗ http://www.investiramevbulgaria.com/, както и в специализираната секция „Енергийна ефективност“, в раздел „За клиента“ на корпоративния уебсайт www.cez.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Местан иска ДПС пак да управлява България 35| 4878 |20.08.2014 . Проф. Т. Кантарджиев пред Фрог: Тигровият комар атакува Югозападна България 5| 5735 |20.08.2014 . България с първи медал на младежката олимпиада 2| 4387 |18.08.2014 . Министър Христосков: Военните и МВР ще плащат лични осигурителни вноски 8| 5450 |18.08.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ