Реклама / Ads
46| 12981 |03.07.2014 НОВИНИ

Започна лов на вещици в МВР

.
Безпрецедентен лов на вещици започна в МВР. По нареждане отгоре службите за сигурност са стартирали невиждана саморазправа, като са погнали всички ченгетата, които активно са работили по времето на бившия шеф на вътрешното ведомство Цветан Цветанов. Това научи Фрог нюз от служители на системата.
 

 

Притеснени от случващото се те разкриха, че в момента екипи от преследвачи са плъзнали във всички структури и  плътно дебнат неудобните лица. Следи се всяка тяхна крачка - къде ходят и с кого се срещат. Отделно от това се контролират разговорите им по телефона. Любопитното е, че някои от наблюдаваните лица са усетили, че имат „опашка” зад гърба си и тактично са показали на преследвачите, че са ги забелязали. Целта на активното мероприятие било да се събират компромати, които в последствие да се използват в предизборната кампания срещу Цветанов, Борисов и ГЕРБ.

 

Шефовете на служби искали на всяка цена да намерят и основателна причина за саморазправа с набедените за близки с Цветанов ченгета, за да ги отстранят и да разчистят терена за свои политически угодни хора.

Още с идването на власт преди година началническите екипи на МВР и ДАНС по списък започнали саморазправата, уточниха разследващи.  Голяма част от признатите корифеи в оперативната работа били изритани за броени дни под предлог, че им е време за пенсия. Други, пък, при които този номер не можел да се приложи по обективни причини били преместени в девета глуха. Така например всички шефове на сектори в СДВР със замах и без каквито и да е обяснения били махнати и натикани в районните управления. Същата схема се приложила и в областните дирекции на полицията в страната.

 

 Странен подход имало към бившите служители от ГДБОП, при сливането им с ДАНС. След като успешно минали  през детектора на лъжата и през всички останали препитвания изненадващо били пенсионирани. На други пък е отнет допуска за класифицирана информация без каквито и да е обяснения. Оказало се, че службите хвърлили много повече усилия за вътрешно прочиставане от неудобните за управниците лица, отколкото за борба с бандитите. Това личало и по качестовото на ациите и заведените дела, повечето от които претърпели пълен крах. Показателен пример в това отношение са операциите за уж незаконните бюлетини в Костинброд, трагедията в Лясковец, задържането на пернишката банда за мокри порачки на бай Васо Златаря, акцията срещу грабителят Вальо Пуйката, задържането на псевдоубийците на Делян Пеевски и т. н.  За изненада на целокупния български народ МВР и прокуратурата нарочно или поради некадърност буквално проспаха и всички сигнали за купуване на гласове, какъвто е случаят със заловените пари и списъци във Варна, за осигуряване на гласове за ДПС.

 

За сметка на това пък под носа им избягаха двойният убиец от „Соло”  Илиян Тодоров и страшилището от подземния свят Йосиф Йосифов-Костинбродския.  Издирвачите пък все още продължават да тичат по петите на двамата избягали затворници Хосе Мартинес и Николай Николов-Шатката. Малко известно е, че от задържаните по шумно огласената акция „Килърите 2” с лидери Вальо Бореца и Мартин Антов, почти всички са на свобода. Факт е, че голяма част от образуваните през последните дванадесет месеца дела са прекратени или  върнати на прокуратурата. Международните служби продължават да ни напомнят, че успехът от борбата с престъпността не се мери с шумно проведените арести, а по броя на осъдителните присъди.  Факт е, че такава за сега няма по нито едно дело, образувано през последната година. Ако към това прибавим и недоверието на международните служби към нас в момента картинката става съвсем плачевна.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5045 |02.07.2014 Започнаха сондажи в „Аспарухово” . 24| 5889 |29.06.2014 Започнаха консултациите при президента . 29| 6923 |29.06.2014 Група от 50-ина младежи започнали атаката срещу ПИБ . 2| 5100 |26.06.2014 ЧЕЗ започна през юни 35 нови инвестиционни обекта за 878,5 хиляди лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads